Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vannak-e sorok Szombathelyen az orvosi rendelők előtt?

Az előjegyzés sem garancia a pontosságra, hát még ha nem is tartjuk magunkat a kapott időponthoz.

Az utóbbi hetekben több olvasónk is panaszkodott , hogy hiába követték a protokollt, jegyezték elő magukat a háziorvosuknál, majd svájci pontossággal érkeztek a megadott időpontra, mégis sorba kellett állniuk.

Ez önmagában nem a világvége, még akkor sem, ha sokan úgy érzik, nem fér bele az plusz fél óra, de mivel a váróban sem gyűlhetnek össze a betegek, a tavasszal meghozott új szabályok a nyári kánikula idején több kellemetlenséget okoznak.

A szabadpecs.hu egy dühös várakozó fotójáról írt, a kép egy pécsi szakrendelő bejárata előtt készült.

A szabadpecs.hu által közölt olvasói fotó
szabadpecs.hu/olvasói fotó

A képen látható, hogy hosszú sor áll a rendelő bejárata előtt, fiatalok és idősek vegyesen, semmi árnyék, az átlagos várakozási idő pedig a fotó készítője szerint 15-20 perc.

A kép gyorsan terjedt Facebookon, a pécsi önkormányzat pedig reagált a felháborodásra.

A jelenséget azzal magyarázzák, hogy míg máskor a váróban mindenki kényelmesen elfért, a COVID-szabályok miatt most kénytelenek az utcán kivárni a sorukat. A rendelő bejárata elé ezután napvitorlát és vízosztást ígértek.

Na és mi a helyzet Szombathelyen?

A pécsihez hasonlót nem láttunk még a városunkban, és a múlt héten, mikor körbe jártunk néhány rendelőt, mi sem tapasztaltunk nagy sorokat.

Ugyanakkor azok a várakozók, akiktől megkérdeztük, hogy korábban tapasztaltak-e ilyesmit, azt válaszolták: Igen, előfordul.

Megkérdeztük dr. Haklits Györgyit, a Kollegiális Vezető Háziorvosok Testületének tagját, hogy mennyi alapja van a panaszoknak és az előjegyzéses rendszer ellenére mi okozhat olykor várakozást.

„Figyelemmel kísérjük az új rendszer működését, de eddig nem tapasztaltuk, hogy valahol rendszeres lenne a sorban állás” – tájékoztatott dr. Haklits Györgyi.

„Ha valahol mégis sor alakul ki, annak az lehet az oka, hogy sokan még nem szoktak hozzá az új rendszerhez. Úgy akarnak jönni, mint a járvány előtt, időpont nélkül és elkezdenek sorba állni” – tette hozzá a doktornő.

A Dolgozók útja 1. alatti felnőtt háziorvosi rendelő valamiért mégis

nagyobb figyelmet kapott

Most akkor elárulom, hogy az olvasói levelek is a Dolgozók útja 1-es szám alatti felnőtt háziorvosi rendelőről szólnak és személyesen is ezelőtt a rendelő előtt mondták nekünk a betegek, hogy elő fordulnak hosszabb sorok.

A szóban forgó rendelő a Dolgozók útja 1. alatt
forrás: facebook.com/CordenSzombathely

Károlyi Ákos, szombathelyi jegyző arról tájékoztatott minket, hogy megvizsgálta az ügyet és arra jutott, hogy mivel az említett rendelőnek közös a bejárata egy gyógyszertárral, így a sorban állók oda várakoztak.

Károlyi Ákos hozzátette, hogy mivel a betegek időpontra érkeznek, sorban állás nem alakul ki.

Ezzel ellentmond olvasónk levele, melyben azt írja, hogy külön sor áll a rendelőhöz és a patikához, de így is sokat kell várni.

A zűrzavarnak aztán Dr. Haklits Györgyi vetett véget

Cikkünk megjelenése előtt arról tájékoztatott, hogy utánajárt a rendelő ügyének és kiderítette, hogy az olvasói levelek érkezésekor a rendelő több dolgozója is szabadságon volt.

Ha ezt összeadjuk azzal, hogy sokan tényleg még időpont nélkül, vagy rossz időpontra érkeznek, érthető, miért alakultak ki hosszabb sorok.

A riadalmakkal ellentétben tehát úgy tűnik, Szombathelyen egyáltalán nem olyan drámai a helyzet, mint Pécsen, de a doktornő szeretné hangsúlyozni, hogy mindenki tartsa magát az előjegyzésben kapott időponthoz; ez az ő érdekük is, és mindenki másé is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra