Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vannak helyek, ahová inkább ne induljon el a hétvégén, mert még az is lehet, hogy rendőrt fognak hívni Önre!

Úgy tűnik, hogy egyes településeknek elegük lett a tömegből, máshol tartanak a koronavírus-helyzetre fittyet hányó turistáktól.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Habár Hollókőn komoly hagyományai vannak a húsvéti népszokásoknak és minden évben mintegy 15 ezer ember lepi el az ünnepekkor a 330 fős falut, most azt kéri a település önkormányzata, hogy a hollókőiek egészsége érdekében ne látogassanak a turisták a községbe, mert egyébként is zárva maradnak a múzeumok és az információs központ - számolt be a Népszava .

Szabó Csaba polgármester azt mondta: a parkolókat lezárják, szalaggal körbekerítik, nagyon remélik, hogy az egyébként szívesen látott turisták idén nem özönlik el a falut. Arra is felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy

Ha mégis megtennék, akkor kénytelenek lesznek a rendőrség segítségét igénybe venni.

A Velencei-tónál viszont a múlt hét végén már megtapasztalták a kijárási korlátozás ellenére rájuk zúduló turistaáradatot, így Gerhard Ákos polgármester bejelentette, hogy a parkolókat hétvégékre és ünnepnapokra lezárják, a vasútnál lesz csak nyitva a parkoló azoknak, akik munkába mennek, illetve a Spar nagy parkolójában 1 órán át lehet parkolni.

Emellett április 10-től, azaz nagypéntektől húsvét végéig lezárják Szentendre belvárosát is a vendégforgalom, illetve a nem szentendreiek gépjárműforgalma elől – olvasható a város honlapján . A turistákat felszólították, hogy a helyzet normalizálódásáig, tehát előreláthatóan hetekig, semmiképpen ne látogassanak el a városba.

Tokaj összes parkolóját lezárják a járványveszély miatt a húsvéti és az azt követő hétvégékre - tájékoztatta a Tisza-parti város önkormányzata az MTI-t. A közlemény szerint a szigorításra azért volt szükség, mert a kijárási korlátozás ellenére az elmúlt hétvégén is sok turista töltötte a napsütéses délutánt Tokajban. Az intézkedés minden önkormányzati parkolót érint, így a Bodrog partjánál, a Fesztiválkatlannál és a Paulay Ede Színháznál sem lehet majd megállni. Több fizetőparkoló sem nyit ki, erről a terület tulajdonosaival egyeztetve döntöttek. A járványhelyzetben arra kérnek mindenkit, hogy ne látogassák Tokajt.

A békésszentandrási és a szarvasi polgármester közös felhívást adott ki, hogy a közelgő ünnep idején - amikor általában sokan mennek el a Holt-Körös partjára - a települések szállásadói függesszék fel tevékenységüket, a veszélyhelyzet idején ne fogadjanak vendégeket. Sinka Imre és Babák Mihály azt írta: "Térségünk az állandó lakosok létszámához igazodó egészségügyi feltételekkel rendelkezik, az idelátogatók számának növekedése komoly kihívást jelentene az ellátás terén is".

Baranya megye több népszerű üdülőtelepülésének önkormányzata is otthonmaradásra szólította fel az embereket az ünnepek előtt.

A pécsiek kedvelt kirándulóhelyén, a Mecsek hegyei között lévő Orfűn már korábban bezárták a település látnivalóit, és polgárőrökkel segítenek megakadályozni a tavak környékén sétáló, kiránduló emberek csoportosulását. A falu vezetői a sétányok helyett az erdei utak használatára buzdítják az embereket. A szomszédos Abaligeten is figyelemfelhívó tábla szólítja otthonmaradásra azokat, akik a helyi csónakázótó környékén pihennének. A pécsiek körében leggyakrabban látogatott malomvölgyi tavak mentén a játszótereket már lezárták, a szomszédos települések önkormányzatai pedig arra szólította fel a kirándulókat, hogy ne csoportosuljanak a népszerű tavakat övező helyszíneken. "A járványveszély miatt az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület is bezárta kapuját" - olvasható a helyszín honlapján.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés