Váratlanul elhunyt a szombathelyi egyetem volt oktatója

Barota Mária 1983 óta tanított Szombathelyen.

Megrendülve tudatjuk, hogy nagyra becsült kolléganőnk, Barota Mária szeptember 26-án váratlanul elhunyt. Temetési szertartása október 8-án 11-kor lesz a szombathelyi Szalézi Templomban – adta hírül Facebook-oldalán az ELTE SEK.

1983-tól tanított a szombathelyi egyetemen, illetve annak jogelődjein: 1983-tól az Orosz Nyelv és Irodalom Tanszék munkatársaként, 1989 és 1994 között az Idegennyelvi Lektorátus vezetőjeként, majd 1994-től 2007-es nyugdíjazásáig a Német Nyelv és Irodalom Tanszéken főiskolai docensként oktatott.

Kedvenc költőjének versével búcsúzott tőle a Német Nyelv és Irodalom Tanszék:

Rainer Maria Rilke: Őszi nap

Uram: itt az idő. Oly hosszú volt a nyár.
A napórán fektesd el hosszú árnyad
s engedd az orkánt a pusztára már.

Még csak néhány kövér gyümölcsöt éressz,
adj nékik még két délies napot,
hogy belük napfénytől lenne édes,
míg a tüzét borrá változtatod.

Kinek nincs háza, annak sose lesz tán,
ki egyedül van, egyedül marad,
hosszú leveleket ír és olvas eztán,
vagy bús allékban járkál hallgatag
s bámulja a fakó napsugarat.

(Fordította: Kosztolányi Dezső)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló