Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Varga Judit a férjével 200 millióért vásárolt ingatlanokat - Orbán Viktor közelében

8 milliónyi önerőhöz 192 millió hitelt adott a gáláns bank.

200 millió forintért vásárolt öt ingatlant a XII. kerület Kútvölgy városrészében Varga Judit igazságügyi miniszter és férje – írja a Blikk nyomán a Telex. Az ingatlanvásárlás tényét az Igazságügyi Minisztérium is megerősítette a Blikknek, amelynek azt válaszolták kérdésére, hogy „öt, különböző helyrajzi számon feltüntetett, a valóságban egy társasházban lévő két lakást vettek, a későbbi egybenyitás szándékával.” Az öt lakás együtt 270 négyzetmétert tesz ki.

Mindez azért is pikáns, mert Varga Judit és férje a nagyjából 200 milliós vételárból 8 millió forint foglalót fizetett ki önerőből, a fennmaradó 192 millió forintot bankhitelből fedezték. Ennek nagy részét azóta már törlesztették is, méghozzá Varga Judit férje belvárosi ingatlanának eladásából, illetve a megtakarításuk felhasználásával.

Az ingatlanügyletek még 2019 decemberében történtek, ám Varga 2020. januári vagyonnyilatkozatában nem szerepeltek. A minisztérium indoklása szerint azért, mert „a bank a szükséges hitelbírálatot és a hitelszerződések megkötését követően 2020. február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet és ezután az addig ügyvédi letétben lévő tulajdonjog bejegyzési nyilatkozat beadásra került az illetékes Földhivatalhoz”, ami után a jogszabályok szerint, utólag az adásvétel napjára visszamenően jegyezték be a tulajdonjogot.

Ugyanakkor érdekes, hogy tavaly januári vagyonnyilatkozata szerint Varga Judit hozzávetőleg 5 millió forintnyi és további 12 ezer eurónyi megtakarítással rendelkezett. Varga miniszteri fizetése közel kétmillió forint havonta, emellé pedig havi 300 ezer forintot kap a Miskolci Egyetem oktatójaként. Férje, Magyar Péter az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatója – havi fizetése 3,5 millió forint, amin felül havi 400 ezer forint a tiszteletdíja igazgatósági tagként. A tavalyi vagyonnyilatkozat alapján férje V. kerületi ingatlanának kiadásából évi 7,4 millió forint további bevételük volt – írja a lap.

Némi kiegészítés a miniszter érdemeihez: aki így tud focizni, annak bizonyára mindez jár.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra