Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Papír alapon – Hende Csaba szegényebb, Bana Tibor gazdagabb lett, Ungár Péter zöldebb autót vett

Itt a február, mi pedig szemezgettünk a vasi kötődésű országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozataiból.

Törvény kötelezi a politikusokat arra, hogy minden év elején nyilvánosságra hozzák a vagyoni helyzetüket.

Most ne menjünk bele abba, hogy ennek mekkora értelme van, próbáljuk átadni magunkat annak az élvezetnek (?), amit a mások zsebében való turkálás okoz.

A papír alapú bevallások szkennelt változatai a parlament.hu honlapon találhatók.

Mi a Vas megyei kötődésű képviselőkre koncentráltunk.

Ágh Péter

A közel 15 éve politikából élő képviselőnek továbbra sincs ingatlanja, tehát se háza, se lakása, se nyaralója, se erdője, se szántóföldje. De még mindig megvan 2015-ben vásárolt Suzuki Vitarája, melynek fele az övé.

Értékpapírban a korábbi közel 3 millió forintja 9 millióra nőtt, állampapírban lévő 25 milliója pedig 2 millóval több lett 2020-ra. Kintlévősége továbbra is 7 millió forint.

Bonyhádi Zoltán

Bana Tibor

A 35 éves független parlamenti képviselőnek továbbra is két lakóingatlanja van. Egy szentgotthárdi társasházban lévő 67 négyzetméteres lakásnak már közel 23 éve a fele az övé. 2018 decemberben pedig vett egy 43 négyzetméteres társasházi lakást is, szintén Szentgotthárdon.

Ugyancsak a vasi kisvárosban vett 2020 októberében egy teremgarázsban 12 négyzetméteres autóbeállót, ahol 2019 októberében lízingszerződéssel vásárolt Kia Ceedjével parkolhat.

Tavalyhoz képest több pénzt tart bankban: a korábbi 800 ezer forintja 2,5 millióra nőtt. Viszont továbbra is vannak hitelei. Hátravan még gépjármű törlesztéséből 1,2 millió, személyi kölcsönéből 1,5 millió, lakáshiteléből pedig 12,3 millió forint.

Bana egyébként megházasodott 2020-ban, az átláthatóság jegyében pedig nyilvánosságra hozta felesége, Bana-Kis Diána vagyonnyilatkozatát is. Ez tulajdonképpen nem rejt sok mindent, egy 750 ezer forintos OTP lakástakarék van a nő nevén.

Kiss Tamás

Hende Csaba

Az országgyűlés alelnökének, a Fidesz választókerületi elnökének bevallásában már több éve szerepel 1986-ban örökölt, 700 négyzetméteres szombathelyi telken álló 130 négyzetméteres háza, melynek közel 7 éve egyedüli tulajdonosa. Megvan még 108 négyzetméteres budapesti lakása és garázsa is, mindkettőnek fele arányban a tulajdonosa.

Továbbra is megvan 53 négyzetméteres balatonszemesi lakása, melynek szintén fele az övé. Autója és tartozása továbbra sincs, bankbetétje viszont 23 millió forinttal megcsappant. Az előző bevallásában közel 38 millió forint volt a pénzintézeti számlakövetelése, most viszont mindössze 15 millió szerepel itt. A bevallás alapján nem ingatlanra, autóra vagy műtárgyra költötte.

Nagy Jácint

V. Németh Zsolt

A több mint két évtizede a politika élvonalában dolgozó politikus ingatlanvagyonában továbbra sincs változás. Összesen 8,1 hektárnyi külterületi ingatlanja van, ebből 3,1 hektár szántó és rét, a többi pedig erdő. Oszkón kilenc különböző rét, szántó és erdő egy részét tudhatja magáénak, Pácsonyon pedig még négyet.

Ezen kívül van Vasváron egy 3618 négyzetméteres telke, rajta egy 145 négyzetméteres házzal, melynek felét tudhatja magáénak. Szintén ebben a vasi városban van egy 56 négyzetméteres társasházi lakása is, aminek ugyancsak fele az övé, de haszonélvezettel van terhelve.

Hűséges maradt 2018 nyarán vásárolt Renault Kadjarához. Értékpapír-befektetése viszont közel 3 millióval csökkent egy év alatt, tavaly 9,2 millió volt, most pedig közel 6,2 millió. Magyar Állampapír Pluszban 6 millió, OTP Ingatlan Befektetési Jegyben pedig 153 ezer forintja van.

Hitele csökkent 1 millió forinttal, így 459 ezer forint törlesztése maradt. Az agrárminisztérium miniszteri biztosaként pedig továbbra is havi bruttó 972 ezret keres.

Bonyhádi Zoltán

Ungár Péter

A Budapesten született, de egyre inkább Szombathelyre fókuszáló politikusnak egyetlen nagyobb kiadása volt 2020-ban: régi Toyota Land Cruiserét egy hibrid Toyota RAV4-re cserélte. Most is szerepel vagyonbevallásában üzletember édesapjától, Ungár Andrástól 2006-ban örökölt 1/4-ed ingatlanrészesedése egy II. kerületi családi házban.

Nőtt a megtakarítása, a bankszámláján 18,1 millió forint, illetve közel 9 millió forintnak megfelelő deviza van, és a tavalyi 50 millió forint helyett már 99,1 millió forint egyéb számlaköveteléssel is rendelkezik.

A bevallás szerint maradt 17%-os részesedése a PIÓ-21 Kft.-ben, 90%-os tulajdonosi hányada az azonnali.hu-t kiadó Azonnali Média Kft.-ben, illetve 45%-os részesedése a szombathelyi székhelyű Kő a Mezőn Nonprofit Kft.-ben.

Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra