Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Vas megyei tinilány, aki a Balaton Sound helyett a kombájnozást választja

Kimentünk Nardára, hogy elhiggyük, van ilyen.

Miközben kortársai még haza sem értek a Balaton Soundról, vagy ha igen, még javában pihenik a fáradalmaikat, addig Csercsics Dorina szorgalmas teszi a fordulókat a családi búzaföldön a hatalmas kombájnnal.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmet a némileg szokatlan látványra, mi pedig kimentünk a Vas megyei Nardára, hogy saját szemünkkel és kameránkkal győződjünk meg arról, hogy tényleg van ilyen.

Egy kombájnos lány Vas megyében
Mészáros D. Zsolt

A helyszínen hamar kiderült, hogy a hír igaz: a most 19 éves egyetemista hölgy már több év óta besegít az aratásba, és nemcsak a kombájntól, de más mezőgazdasági gépektől sem ijed meg.

Sőt, látható élvezettel ül a kormány mögé.

Egy kombájnos lány Vas megyében
Mészáros D. Zsolt

Dorina más különleges járművekhez is vonzódik: a családi gazdaság udvarán quadok és roncsautók is állnak.

Ez utóbbival a fiatal hölgy rendszeresen jár versenyezni, több előkelő helyezést is begyűjtött már.

Mind a mezőgazdasági munkákban, mind az extrém technikai sportokban társa is van bátyja, Csercsics Dániel személyében (akit mellesleg szintén felhívta magára a média figyelmét ).

Egy kombájnos lány Vas megyében
Mészáros D. Zsolt

Az édesapa szerint lányát részben ő fertőzte meg a technika és a vezetés szeretetével, de részben rá is van kényszerítve a család.

Az utóbbi időben ugyanis Vas megyében nagyon nehéz mezőgazdasági munkást találni: a két gyerek segítsége nélkül szinte lehetetlen lenne a gazdálkodás.

Dorina az agráregyetem befejezése után a családi vállalkozásban képzeli el a jövőjét.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video

Tovább az oldalra