Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Vas megyei tinilány, aki a Balaton Sound helyett a kombájnozást választja

Kimentünk Nardára, hogy elhiggyük, van ilyen.

Miközben kortársai még haza sem értek a Balaton Soundról, vagy ha igen, még javában pihenik a fáradalmaikat, addig Csercsics Dorina szorgalmas teszi a fordulókat a családi búzaföldön a hatalmas kombájnnal.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmet a némileg szokatlan látványra, mi pedig kimentünk a Vas megyei Nardára, hogy saját szemünkkel és kameránkkal győződjünk meg arról, hogy tényleg van ilyen.

Egy kombájnos lány Vas megyében
Mészáros D. Zsolt

A helyszínen hamar kiderült, hogy a hír igaz: a most 19 éves egyetemista hölgy már több év óta besegít az aratásba, és nemcsak a kombájntól, de más mezőgazdasági gépektől sem ijed meg.

Sőt, látható élvezettel ül a kormány mögé.

Egy kombájnos lány Vas megyében
Mészáros D. Zsolt

Dorina más különleges járművekhez is vonzódik: a családi gazdaság udvarán quadok és roncsautók is állnak.

Ez utóbbival a fiatal hölgy rendszeresen jár versenyezni, több előkelő helyezést is begyűjtött már.

Mind a mezőgazdasági munkákban, mind az extrém technikai sportokban társa is van bátyja, Csercsics Dániel személyében (akit mellesleg szintén felhívta magára a média figyelmét ).

Egy kombájnos lány Vas megyében
Mészáros D. Zsolt

Az édesapa szerint lányát részben ő fertőzte meg a technika és a vezetés szeretetével, de részben rá is van kényszerítve a család.

Az utóbbi időben ugyanis Vas megyében nagyon nehéz mezőgazdasági munkást találni: a két gyerek segítsége nélkül szinte lehetetlen lenne a gazdálkodás.

Dorina az agráregyetem befejezése után a családi vállalkozásban képzeli el a jövőjét.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video

Tovább az oldalra