Vas megyei nőt szállítottak a Szent László kórházba

A koronavírussal fertőzött debreceni beteggel találkozott.

Az operatív törzs arról számolt be ma délelőtt, hogy a Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló egyik iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizálták az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) a tegnapi esti eredmények szerint. Mindketten a már korábban új koronavírus pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktkutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe. Velük együtt hazánkban 7 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük négy iráni, egy brit, és két magyar állampolgár.

Az egyik magyar beteg egy Debrecenben élő brit férfi felesége, az ötvenkilenc éves asszony testvére viszont Vas megyei, aki a lappangási időszakban találkozott vele. Ezért a Vas megyei nőt ma Budapestre, a Szent László kórházba szállították, ahol elvégzik a szükséges laborvizsgálatokat. A hírt dr. Wächter Walter László megyei tisztifőorvos megerősítette, és megjegyezte, hogy a kormányhivatal megyei népegészségügyi főosztálya folytatja az ilyenkor előírt járványügyi vizsgálatot, és felkutatják, hogy a Budapestre szállított Vas megyei nő kivel találkozott az elmúlt napokban.

Ha a vizsgálat nála is pozitív eredménnyel zárul, megteszik a szükséges intézkedéseket. Úgy tudjuk, hogy a Vas megyei nő a Nevelési Tanácsadóban dolgozott, ahol az irodákat már fertőtlenítették, de, ha az ott dolgozó asszony is fertőzöttnek bizonyul, le is zárják azt. Müller Cecília országos tisztifőorvos azt is elmondta az operatív törzs tájékoztatóján egyébént, hogy a kontaktkutatás során bebizonyosodott, hogy a vírus tényleg szoros légúti fertőzés során terjed, hiszen azok, akik elkapták a betegséget, mind szorosabb kapcsolatban álltak a fertőzöttekkel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet