Vasárnap délelőtt fél 11-kor sok ezer milliárd forint sorsa eldől

A magyar jogállamisági eljárásban hozott döntésről Johannes Hahn, az EU költségvetési biztosa ismerteti a nyilvánosságot.

Reggel fél kilenckor kezdődik az Európai Bizottság biztosi kollégiumának ülése, amely dönteni fog a magyar jogállamisági eljárással kapcsolatban, ami az uniós források védelmét szolgáló mechanizmust jelenti – írja a hvg.hu.

Elvileg ez jelentheti az eljárás lezárását is, de a lap információi szerint erre nincs esély. Korábban már kiszivárgott hír arról, hogy Magyarország – egy júliusi levél szerint 3500 milliárd –, egy későbbi információ szerint pedig 6400 milliárd forintnyi támogatási összegtől esne el a korrupciós kockázatok miatt.

A Bizottság csak javaslatot tehet a tagállamoknak, viszont ebben az ügyben nincs vétójog, elegendő a minősített többség az előterjesztés elfogadásához.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet