Vasárnap tíz órakor kezdődik a jáki templom megáldása és a szentmise, jelen lesz Sulyok Tamás köztársasági elnök

Még egyszer a tudnivalók azok számára, akik készülnek a jeles eseményre.

Az esemény kiemelt jellege miatt a templomdombon korlátozottan állnak majd rendelkezésre parkolók. Azt kérik a település lakóitól, hogy - akinek egészségi állapota megengedi - erre a szentmisére gyalog vagy kerékpárral jöjjön.

Akik Jákról vagy távolabbról gépkocsival érkeznek, azoknak a település egyéb helyein - így pl. a faluközpontban, az óvoda környékén, a temetőnél vagy az önkormányzati étkező mellett - lesz lehetséges a parkolás.

A templomot és környékét a szentmisét megelőzően biztonsági átvizsgálásnak vetik alá. Emiatt a templomkertbe és a templomba csak 9 órától lesz lehetséges a belépés.

Körülbelül 9.45-kor a templom déli kertjébe vezető Folnay-kaput lezárják az érkezők elől és ettől az időponttól a templomba sem lehet már bemenni. Akik ezt követően érkeznek, a lépcsőn vagy a „szekérút” melletti nagykapun tudnak a kertbe bemenni.

A templomon kívül a kertben LED-falas kivetítést és hangosítást biztosítanak a szervezők.

Az ünnepnapon - a szentmisét követően 16.00 óráig – díjtalanul körbesétálható és megtekinthető a felújított templom és a kápolna. Ják Község Önkormányzata a helyi civilekkel, az egyházközséggel és a Karitasszal összefogásban pogácsával és frissítőkkel szolgál a vendégeknek.

A jáki templom felújítása Facebook-oldalon tegnap tették közzé, hogy meghívó nélkül is részt lehet venni az eseményen, korábban az a hír járta ugyanis, hogy csak azok lehetnek ott, akik kapnak meghívót.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek