Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vasárnaptól változnak az ausztriai Grün Pass szabályai

A zöld útlevél már nem érvényes mindenkire, aki oltást kapott.

Augusztus 15-től a részleges oltás már nem lesz elegendő a Grün Pass-hoz, a vendéglátóhelyekre és a rendezvényekre csak a második oltás után lehet bejutni. Ez a Biontech/Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca vakcináira igaz. A Janssen, illetve a Johnson&Johnson oltóanyagával - amikből csak egy adagot adnak be -, más szabály érvényes: az igazolás az oltási időpontot követő 22. naptól érvényes. Azok számára, akik részleges oltással gyógyultak meg a Grün Pass az oltás időpontjától érvényes. Nekik tehát nem kell a második oltás, hogy érvényes legyen a zöld útlevelük - figyelmeztet a Heute.at .

Az oltási bizonyítványoknak lejárati ideje is van. A jóváhagyott vakcinával végzett oltás érvényessége a második vakcinától számított 270 nap - tájékoztatott az osztrák szociális minisztérium.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek