Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűzre és legyekre panaszkodnak a vasvári hulladékfeldolgozó mellett lakók

A telep vezetője azonban azt mondja, hogy szerves hulladékot nem is kezelnek. Légyirtást pedig maga rendelt el, legutóbb két hete.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy vasvári olvasónk keresett meg azzal minket, hogy orrfacsaró bűz terjeng Vasváron a hulladékfeldolgozó környékén. De nem ez az egyetlen, ami megkeseríti a szomszédban lakók életét. A HUKE telepéről ugyanis - állítása szerint - rengeteg légy is átszáll a környék házaiba. Olvasónk azt mondta, hogy nem lehet szellőztetni a legyek pedig szinte folyton ellepik a lakást.

Hulladék kezelés a HUKE-ban
www.huke.hu
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Megkerestük a hulladék feldolgozó vezetőjét, Németh Bencét.

- Itt állok a telep közepén, szemben velem a hulladékbálák - kezdte Németh a telefonban. Semmit nem érzek, pedig ha tőlünk jönne a bűz, akkor valószínű a telep közepén igen csak érezném azt. A panasz azért is furcsa, mivel a telepen nálunk nincsen szerves hulladék. Fólia, karton, PET palack és ezekhez hasonló lassan lebomló termékek újrahasznosításával foglalkozunk, úgynevezett RDF-et készítünk, amiket cement gyárak energetikai hasznosítására használnak. Volt egyébként korábban aggály a hulladék feldolgozónk miatt. Akkor maga a cég tulajdonosa ült le beszélni azzal, aki felkeresett minket kérdéseivel. Bármelyik lakónak panasza vagy kérdése van, az keressen meg minket. Bízunk benne, hogy meg fogjuk tudni oldani.

Hulladék kezelés a HUKE-ban
www.huke.hu

A legyekre is rákérdeztünk.

- Alig két hete, hogy légyirtást rendeltünk meg a telepre. Bár igaz, legyek nem csak nálunk vannak, hanem az egész városban, és mint mondtam szerves hulladék nálunk nincs is, azért a komfort érzésre figyelünk - tette hozzá a telep vezetője.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés