Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Végre megnyit a jégpálya Kőszegen!

Három évbe telt, amire felhúzták a sátrat és beindult a műjéggyártó gép.

2014-ben szavazta meg a kőszegi testület, hogy 20 évig ingyen használhatja korcsolyapálya kialakítására a Béri Balogh Ádám Általános Iskola mögötti területet az akkor még Vasi Jégkorongért Alapítvány nevet viselő társaság. A tervek grandiózusak voltak. A vállalkozásba kezdett csapat, három évvel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy a kedvező fogadtatás és a kedvező földrajzi elhelyezkedés miatt esett a választásuk Kőszegre. Úgy spekuláltak, hogy az akkor 20 X 40 méteresre tervezett fedett pályát mostanra már kinövik.

Az építők 2015 júniusára ígérték, hogy kinyit és már vendégeket fogad a könnyűszerkezetes, sátras épületben elhelyezett pálya. Az első kapavágásnak, mint ahogyan azt a kőszegi jégpálya Facebook-oldala is mutatja, azonban mégis csak ez év novemberében láttak neki a szakemberek.

Kőszegi Jégpálya

Ma elindult a Kőszegi Jégpálya földmunkáinak előkészítése. Szerencsés esetben már évvégén korcsolyázhatnak az ide látogatók.

A nyitásnak újabb határidőt adtak az építők. Ez 2015 december 15-re tűzték ki a szalagvágást. Ekkor sem nyitott ki a pálya, közben azonban az építő Alapítvány színes plakátokon hívta fel a figyelmet 2016 év elején, hogy az adó 1%-ot nekik is fel lehet ajánlani.

Kőszegi Jégpálya

Előre is köszönjük mindenki támogatását!

Kőszeg azonban még mindig jégpálya nélkül volt. A város vezetői pedig időközben 2016 március 31-ig újabb haladékot adtak a pálya építésnek. Optimisták voltak, és lehettek is, hiszen az építők már látványos fázist mutattak a készülő csarnokból. A palánkról és a jégkészítő gépről is fotókat posztoltak oldalukon.

Kőszegi Jégpálya

Már megérkeztt a jégpálya palánkja és a jégkészítő gép (rolba) is!

Ám jó ideig megint semmi nem történt. 2016 júniusában megint optimistán számolt be Kőszeg hivatalos weblapja arról, hogy mosr már hamarosan nyit a pálya. Azonban augusztusban újabb módosítást kellett a megállapodáson eszközölnie a képviselő testületnek. Akkor 2017 március 31-ig adtak haladékot az Alapítványka, hogy elkészüljön végre a pálya. A dolog azért furcsa, mert ez év elején az építők vidáman posztolták, hogy már palánk és jéggép is van, a sátorszerkezet építése azonban mégsem haladt.

A pálya ez év márciusára sem készült el. Júniusban a jégkorongblog számolt be róla , hogy halad az építés. A kőszegiek pedig edzőket keresnek a jégkorong csapatokhoz.

Aztán idén áprilisban a kőszegi testület megint tárgyalta a jégpálya ügyét. Az Alapítvány helyett, ugyanazzal a vezetővel, most már egy Kft. az Unicum vette át a pálya építését és az addig ingyenes területbérlést is. Azért csak addigi, mert a képviselő testület arra az esetre, ha november 1-ig nem adják át az elkészült pályát, további 20 ezer forintos havi területbérlési összeget határozott meg. A 20 éves használati engedélyt pedig 15 évre csökkentette.

A pálya november elsején sem lett átadva. Szombaton azonban fordulópont történt a pálya sztorijában. Mutatjuk:

Kőszegi Jégpálya

Kedves Érdeklődők, Jégkorongozók, Barátok és Támogatók! Ezúton szeretném megerősíteni, hogy 2 napja saját erőből, de hízlaljuk a jeget a pályán. A hivatalos megnyitásáról még időpontot nem tudok...

Sőt tegnap az első csúszások is megtörténtek.

Kőszegi Jégpálya

Tiszteljük a jeget.

Hogy pontosan mikor nyit ki a pálya arról az üzemeltetők egyelőre még nem adtak pontosa tájékoztatást, de az biztos, hogy a sátor áll, a víz megfagyott így jég van, és most már tényleg nagyon várja mindneki, hogy megnyisson a kőszegi fedett jégpálya.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra