Végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a szombathelyi bíróság a vesztegetést elfogadó orvost

Az ítélet ellen az ügyész a súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést.

A Szombathelyi Törvényszék többrendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek azt a vezető beosztású orvost, aki 2013. október és 2022 októbere közötti időszakban az irányítása alatt lévő osztályon kezelt betegek hozzátartozóitól az egészségügyi ellátásért sokszor és ismétlődően jogtalan vagyoni előnyt kért, illetve fogadott el.

A törvényszék a vádlottat 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 6 év orvosi foglalkozástól eltiltásra, 300 napi tétel, összesen 3.000.000 forint pénzbüntetésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a súlyosításért - hosszabb tartamú szabadságvesztés, hosszabb tartamú orvosi foglalkozástól eltiltás és hosszabb tartamú közügyektől eltiltás kiszabása iránt -, míg a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek