Veréb megcsinálta a lehetetlent. Lefogyott és indul Pekingbe

A szombathelyi Hatos Gábor fülgyulladással került a pekingi kórházba. Hatos még a kórházi ágyán is edzett és indulni akart. A gyulladás azonban nem gyógyult. A birkózó helyett a szintén haladásos ifj. Veréb Istvánt hívta ki az olimpiára szövetség. Ő azonban eddig egy súlycsoporttal feljebb versenyzett…

Verébnek két nehéz feladatot is le kellett azonban ahhoz küzdenie, hogy indulhasson. Egyrészt pihenő időszakából kellett visszazökkennie a kemény edzésekbe, másrészt 12 kilót kellett lefogynia, hogy beférjen Hatos Gábor súlycsoportjába. A dolgot nehezítette, hogy mindezt még egy kilenc órás repülőúttal is meg kellett szakítania.

Ifjabb Veréb egyébként az olimpiai „A” kerethez tartozott és egészen a szabadfogású birkózok elutazásig edzésbe volt. A formája jó ezt misem bizonyítja jobban, hogy idén 84 kilogrammban magyar bajnok lett. Ez azonban, ugye, nem hatos súlycsoportja. Neki kellett tehát állni fogyasztani, hogy beférjen a 74 kilósok közé.

Veréb belevágott az embert próbáló feladatba. Kiutazott Pekingbe és szinte csodával határos módon egy nappal a mérlegelés előtt már kilenc kilóval könnyebb volt, mint amikor megtudta a hírt, hogy utaznia kell. Igaz édesapja és egyben edzője úgy fogalmazott, hogy fia rosszul van és csoda kellene ahhoz, hogy 74 kilogramm alatt mérlegeljen.

Aztán a csoda mégis sikerült és ezt éppen édesapja tudatta velünk 12 óra előtt pár perccel, mely így szólt: Megcsinálta a lehetetlent, sikerült a mérlegelés. Egy amerikaival kezd.

Holnap éjszaka tehát ifjabb Veréb István elkezdi a küzdelmeket Pekingbe, a 74 kilogrammos szabadfogású birkózók mezőnyében. Minden győzelem kisebb csoda lenne.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport