Verekedés közben hasba szúrta az unokaöccsét Vasváron – vádat emeltek ellene

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.

A Vas Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki fiával együtt vonta felelősségre unokaöccseit egy korábbi vita miatt és a verekedés közben egyiküket hasba szúrta, míg a verekedésben részt vevő három társát (fiát és két unokaöccsét) az ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

A vádirat szerint a férfi fia 2022 augusztusában Vasváron összevitatkozott az unokatestvérével. A vita után az apjához ment és együtt elindultak, hogy felelősségre vonják a rokonukat. Amikor az éjszakai órákban találkoztak, az unokatestvérrel együtt volt a testvére is.

A négy férfi ekkor kölcsönösen szidalmazta, majd ütlegelte és rugdalta egymást. A verekedés közben az apa elővette a zsebkését és hasba szúrta az egyik unokaöccsét, aki a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett. A verekedésben az apa és a másik unokaöccse is nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek