Senki nem állította le a verekedő fiút - összeverték az újságkihordót

Két tanulságos garázdaságról is beszámolt a körmendi rendőrkapitány, mindkettőben az ital és az izmok jutottak főszerephez.

Karácsonyra és Szilveszterre is jutott garázdaság és testi sértés a Körmendi Rendőrkapitányság munkatársainak. December 24-én hajnalban a bálból hazafelé tartók egy árokban fekvő, erősen vérző férfit találtak Kemestaródfán. A férfit kórházba vitték, ahonnan értesítették a rendőrséget a testi sértésről.

A helyszínre kiérkező járőrök gyorsan szembesültek vele, hogy nem egy embert vert össze valaki, hanem összesen hármat. Ráadásul az elkövető személyazonossága sem volt ismeretlen, egy 17 éves körmendi fiatalember tartott erődemonstrációt, különösebb ok nélkül. Ha ránézett valaki, akkor megütötte, de ha nem nézett rá, akkor azért is ütött, vagy kötözködött. A dolog érdekessége, hogy sem a szórakozóhely tulajdonosa, sem a kidobóknak kinevezett emberek, sem a vendégek nem léptek közbe, illetve senki nem jelentette a rendőrségnek az inzultusokat. Ez pedig az empátia hiányát mutatja - állapította meg Szendrődi Barnabás rendőrkapitány.

Bár a rendőrség erre nem tér ki, információink szerint az erős testfelépítésű garázdát jól ismerik a környéken. Úgy tudjuk, a fiatalember a praktikus okokból nevet változtató család tagja, akik osztrák portyáikat fedezik újabbnál újabb nevekkel, miközben az anyjuk nevét is változtatják. Az esküvői katalógusból jól hangzó vezetékneveket válogató bűnözőkről korábban már beszámoltunk Az anyjuk nevét is megváltoztatták - Magyar bűnözők Ausztriában 2011. May 05. 21:19 .

Mivel a magyar és osztrák vendéget is inzultáló kötekedő fiatal az egyik sértettől az értékeit is elvette, így a garázdaság és testi sértés mellé a rablás is felkerült a bűnlajstromára. Ez pedig már elég volt ahhoz, hogy a körmendi férfi előzetesbe kerüljön és rácsok mögül köszöntse az új évet.

Rászólt a pisilőre, leverték az újságkihordót

December 31-én a hajnali órákban az egyik szentgotthárdi újságkihordó elkerekezett egy belvárosi szórakozóhely előtt, ahonnan három férfi lépett ki és egyikük látványosan és a biológiailag legmegfelelőbb módon megszabadult az este folyamán magába döntött folyadékmennyiség egy részétől. A 61 éves újságkihordó megjegyezte, hogy ezt talán máshol és máshogy kellene végezni. A válaszul érkező káromkodások és szidalmak miatt a dolgozó férfi jobbnak látta odébbállni, de a három alkoholgőzös figura utolérte és ütni-verni kezdték és az orra mellett a kerékpárját is összetörték.

Amikor az egyik támadó egy nagy kővel próbálta megregulázni az újságkihordót, akkor ő szerencsére be tudott szaladni egy kapun és belülről bezárta azt. Később, amikor a hőzöngők odébb álltak, bement a rendőrségre segítséget kérni, ahol ráadásul ismerős rendőrrel találkozott. Az azonban nem ismerte meg a férfit a "pépesített" arca miatt.

A három csörötneki támadót a rendőrség őrizetbe vette. Egyikőjüket csak 24 óra múlva lehetett kihallgatni, annyira ittas volt. A férfi - aki ellen már van eljárás folyamatban - sajnálkozva ismerte be, hogy ha iszik, akkor általában ez van. Azt is megjegyezte, hogy sajnálja azt a barbár munkát, amit végzett és bocsánatot kér. Ez azonban késő bánat. Súlyos testi sértés és garázdaság miatt indult eljárás ellene.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Az anyjuk nevét is megváltoztatták - Magyar bűnözők Ausztriában

Magyar abszurd: a nevük mellett az anyjuk nevét is megváltoztatták Ausztriában dúló magyar betörők. Mindezt szabályosan megtehették. Erről is szó esett azon az osztrák-magyar sajtótájékoztatón, amire a Körmendi Rendőrkapitányságon került sor.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló