Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A bűnözőkre nincs nagy hatással a veszélyhelyzet Vas megyében

Nem nőtt, de nem is csökkent a bűncselekmények száma a veszélyhelyzet miatt Vas megyében.

Lassan egy hónapja tart a járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet, így már valamennyire látni lehet a következményeket. A nem megszokott élethelyzetek hatással lehetnek a báncselekmények, szabálysértések számának alakulására is. Érdekes, hogy a tendenciák területileg változnak.

Az országnak vannak olyan részei, ahol a hosszú távú átlaghoz képest több bűncselekményt követek el márciusban. Vannak olyanok, ahol az átlaghoz képest jóval kevesebbet, ide tartozik a szomszédos Győr-Moson-Sopron megye is.

És van Vas megye, ahol a márciusi rendőrségi adatok nem mutatnak változást. A Vas megyei Rendőr-főkapitányságot kérdeztük meg az adatokról, tendenciákról, ezt írták:

"Vas megyében a 2020 március hónapban elrendelt nyomozások számában a tavalyi év azonos időszakához képest nincs érdemi változás."

Ha már nincs számottevő változás, akkor megnéztük a hivatalos statisztikát , ahol most a február 9. és március 10. közti időszak adatai vannak fent.

összesen 181 ismertté vált bűncselekmény történt Vas megyében február 9. és március 10. között.

Ebből

 • 68 történt közterületen
 • 35 személy elleni erőszak történt
 • 25 lopás volt
 • lakásbetörés egy sem
 • 4 gépkocsit loptak el, 2 autót törtek fel
 • 8 esetben történt rongálás
 • rablás, kifosztás nem történt
 • 41 garázdaságnál, rendbontásnál intézkedtek a rendőrök
 • 53 tulajdon elleni szabálysértés történt az említett időszakban Vas megyében.
 • A Vas megyei Rendőr-főkapitányság levelében megjegyezték, hogy március 1-től a rendőrség vette át az általános szabálysértési hatósági feladatokat a járási hivataloktól, így további harminckilenc szabálysértési tényállás lefolytatása került a Rendőrség hatáskörébe.

  A veszélyhelyzet kihirdetése óta pedig újabb szabálysértési tényállások kerültek a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény hatálya alá.

  Így a februári és márciusi hónap szabálysértési tendenciát nem lehet megállapítani az adatokból.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sokkoló

  Tovább az oldalra