Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Veszélyhelyzetben az egyetem fenntartója bizonyos esetben dönthet úgy, hogy nem ismeri el érvényesnek a félévet

A SZFE-et sejtjük mindemögött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A november 25-én megjelent 260-as számú Magyar Közlönyben foglaltak szerint a veszélyhelyzetben közegészségügyi, közbiztonsági okból, természeti csapás vagy a tanév rendjét és a hallgatói jogok érvényesülését közvetlenül fenyegető, elháríthatatlan helyzet (együtt: rendkívüli helyzet) alakul ki, a fenntartó – az Oktatási Hivatal tájékoztatása mellett – megállapíthatja, hogy a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei nem állnak fenn vagy nem biztosíthatóak, illetve azok nem ellenőrizhetőek általa.

A felsőoktatási törvényben foglaltakkal ellentétben az e döntés elleni keresetlevél benyújtásának nincs halasztó hatálya és a fenti döntés azonnal végrehajtható.

További kitétel, hogy a rendkívüli helyzettel érintett félév, illetve tanév nem számít bele a diploma vagy a doktori fokozat megszerzésekor érvényes határidőbe, sem abba a 12 félévbe, amennyinél hosszabb ideig nem lehet állami ösztöndíjat kapni. A rendelet 2021. február 8-án hatályát veszti. A döntés érintheti a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyét, ott ugyanis az SZFE alapítványának kuratóriuma a rendeletre hasonlító indoklással döntött úgy, hogy a tanév csak 2021. február 1-től folytatható az intézményben. - írja az infostart.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra