A veszélyhelyzeti rendeleti kormányzás lesz a természetes állapot

Novembertől akárhányszor meghosszabbíthatják a veszélyhelyzetet.

Egy frissen benyújtott törvénymódosító-javaslat értelmében akárhány alkalommal meghosszabbíthatnák a veszélyhelyzetet Magyarországon, ám legfeljebb 180 nappal – írja a parlament honlapján olvasható javaslat .

A módosító értelmében november 1-től a veszélyhelyzet 30 napon túli meghosszabbítására az Országgyűlés felhatalmazását alkalmanként legfeljebb 180 napra kérheti, mégpedig úgy, hogy a felhatalmazás egymás után többször is megadható.

Ami azt jelenti, hogy az országgyűlés félévente automatikusan meghosszabbíthatja a veszélyhelyzetet. és ezzel rendeleti kormányzást.

A veszélyhelyzet alatti különleges jogrendben "a kormány rendeletet alkothat, amellyel – sarkalatos törvényben meghatározottak szerint – egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat” – írják a módosító javaslat indoklásában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet