Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ausztriában elfogták a veszprémi Cozma gyilkosság két gyanúsítottját!

Közzétette a rendőrség a veszprémi gyilkosság gyanúsítottjainak nevét és arcképét. A gyilkosság miatt Raffael Sándort,, Sztojka Ivánt és Németh Győzőt kereste a rendőrség. Kettőjüket Ausztriában elfogták

Frissítés (2009.02.09. 11:55)

Megindult a kiadatási eljárás, a szabott határidő 30 nap, de várhatóan ennél lényegesen gyorsabban lezajlik a procedúra, így Raffaelt és Némethet korábban is átvehetik a magyar rendőrök osztrák kollégáiktól. A gyanúsítottakat Bad Blumaunál fogták el és jelenleg Hartbergben vannak őrizetben. Váradi Piroska a nyugat.hu-nak kiemelte: példás a lakosság összefogása. Rengeteg adat, bejelentés érkezett a még bújkáló Sztojka Iván hollétére, tartózkodására vonatkozóan, ezeket jelenleg ellenőrzik.

Frissítés (2009.02.09. 08:35)

Az éjszaka folyamán újabb gyanúsított körözését rendelte a el a Veszprém Megyei rendőr-főkapitányság. A budapesti lakhelyű Németh Győzőt nem sokkal később Ausztriában igazoltatták, majd őrizetbe vették. Elkapták Raffael Sándort is. Váradi Piroska rendőrségi sajtószóvivő a nyugat.hu-nak elmondta: a határtól kb. 130 kilométerre egy autóban menekült a két gyanúsított, amikor az osztrák rendőrök megállították őket.

Bad Blumau mellett fogták el a gyanúsítottakat és Hartbergben tartják őket őrizetben
Bad Blumau mellett fogták el a gyanúsítottakat és Hartbergben tartják őket őrizetben
Google Map / nyugat.hu

Tervezett úti céljuk egyelőre nem ismert. Az osztrákok vagy kiadatási eljárás keretében, vagy egyszerű átadással juttathatják vissza Magyarországra a körözött személyeket. Az utóbbi a valószínűbb és egyben gyorsabb is. Sztojka Iván hollétéről egyelőre nincs információ. Kérdésünkre a szóvivő elmondta: a szórakozóhely kamerái értékelhető felvételeket készítettek, de a verekedést provokáló személyek számáról, illetve arról, látszik-e a felvételen a gyilkosság egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Sztojka Iván a képen még büszkén feszít - jelenleg lapít valahol
Sztojka Iván a képen még büszkén feszít - jelenleg lapít valahol
myVIP

Frissítés (2009.02.08. 22:45)

Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a nyugat.hu-nak megerősítette: az osztrák rendőrök a határ közelében elfogták a Cozma-gyilkosság miatt körözött egyik férfit. A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, Sztojka, vagy Raffael került-e rendőrkézre, illetve az elfogás pontos helye sem ismert még a magyar rendőrök előtt. A sajtóreferensnél rákérdeztünk az állítólagos 300 fős "megtorlóbrigádra" is, de Váradi Piroska úgy válaszolt, nincs hivatalos információjuk erről, ők is csak a sajtóból értesültek a Szerbiában toborozott "kommandóról". Továbbá azt is hozzátette: nincs a megszokottnál nagyobb rendőri készenlét Veszprém megyében.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap hajnalban ismeretlen elkövető mellkason szúrta az MKB Veszprém KC beállóját, Marian Cosma-t.

A veszprémi Skorpió bárban Iváncsik Gergő gyermekének születését és Nikola Eklemovics születésnapját ünnepelte a kézilabdacsapat, amikor szóváltásba keveredtek egy másik társasággal, amelyik a pincérnőt és a jelenlévőket inzultálta. A dulakodás következtében Marian Cosma-t a bár előtt mellkason szúrták, aki a kórházba szállítást követően életét vesztette. Másik két játékost - Ivan Pesics-t és Zarko Sesun-t - súlyos sérülésekkel szállították a Veszprémi Kórházba. A verekedést térfigyelő kamerák rögzítették.

A nyomozás eddigi eredményei alapján a bűncselekmény elkövetésével két férfi gyanúsítható.

Sztojka Iván - gyilkossággal gyanúsítják
Sztojka Iván - gyilkossággal gyanúsítják
Veszprém MRFK

Raffael Sándor kb. 170 cm magas, izmos, erős testalkatú, rövid sötét hajú. Sztojka Iván kb. 165-170 cm magas, izmos, sportos testalkatú, kopasz, feje borotvált.

Raffael Sándor - emberölés miatt keresik a rendőrök
Raffael Sándor - emberölés miatt keresik a rendőrök
Veszprém MRFK

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri mindazokat, akik a gyanúsítottak hollétéről, tartózkodási helyéről bármi információval rendelkeznek, hívják a 112-es vagy 107-es ingyenes segélykérő vagy a 88/428-022-es telefonszámot.

Felbolydult az ország

Úgy tudjuk, a rendőrség tart attól, hogy a gyanúsítottak önbíráskodás áldozatai lesznek, vagy szorult helyzetükben újabb tettlegességre ragadtatják magukat. Közben az Interneten olyan hírek is napvilágott láttak, hogy a súlyosan megsérült Zarko Sesum apja több száz fős "sereggel" érkezik Szerbiából Magyarországra, bosszúra szomjazva. Ezt egyelőre senki nem erősítette meg és az "erős túlzás" mellett szól az is, hogy a bosszúállókról szóló híradásban számos dezinformáció is megjelent, például válságos állapotban lévő és megvakult kézilabdásról. Több román , horvát és szerb portálon magyarok szólítanak fel angol nyelven a "cigány terror megfékezésére Európában". Nagy visszhangot keltett az indexveszprem.hu -n megjelent olvasói levél is.

Szombathelyen is lesz megemlékezés

Szombathelyen hétfőn 18.30-kor szervez csendes megemlékezést a megölt sportoló tiszteletére a Szombathelyi Haladás és a Szurkolói Klub , a FALCO-SZOVA KC , a Legio és a Savaria BC . A sportbarátokat és a kegyetlenségen, brutalitáson, erőszakon felháborodott embereket az Arena Savaria elé várják majd mécsesekkel. A pontos időpontot a Nyugat Rádió is folyamatosan mondja majd a hírblokkokban.

Várjuk Olvasóink hozzászólását, Önök miként vélekednek a tragikus esetről?.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

A FALCO merényletnek tekinti Cozma meggyilkolását - A Haladás felajánlja segítségét

Az éjszaka meggyilkolták Marian Cozmát, az MKB Veszprém világklasszis kézilabdázóját, két csapattársa is súlyosan megsérült.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló