Ausztriában elfogták a veszprémi Cozma gyilkosság két gyanúsítottját!

Közzétette a rendőrség a veszprémi gyilkosság gyanúsítottjainak nevét és arcképét. A gyilkosság miatt Raffael Sándort,, Sztojka Ivánt és Németh Győzőt kereste a rendőrség. Kettőjüket Ausztriában elfogták

Frissítés (2009.02.09. 11:55)

Megindult a kiadatási eljárás, a szabott határidő 30 nap, de várhatóan ennél lényegesen gyorsabban lezajlik a procedúra, így Raffaelt és Némethet korábban is átvehetik a magyar rendőrök osztrák kollégáiktól. A gyanúsítottakat Bad Blumaunál fogták el és jelenleg Hartbergben vannak őrizetben. Váradi Piroska a nyugat.hu-nak kiemelte: példás a lakosság összefogása. Rengeteg adat, bejelentés érkezett a még bújkáló Sztojka Iván hollétére, tartózkodására vonatkozóan, ezeket jelenleg ellenőrzik.

Frissítés (2009.02.09. 08:35)

Az éjszaka folyamán újabb gyanúsított körözését rendelte a el a Veszprém Megyei rendőr-főkapitányság. A budapesti lakhelyű Németh Győzőt nem sokkal később Ausztriában igazoltatták, majd őrizetbe vették. Elkapták Raffael Sándort is. Váradi Piroska rendőrségi sajtószóvivő a nyugat.hu-nak elmondta: a határtól kb. 130 kilométerre egy autóban menekült a két gyanúsított, amikor az osztrák rendőrök megállították őket.

Bad Blumau mellett fogták el a gyanúsítottakat és Hartbergben tartják őket őrizetben
Bad Blumau mellett fogták el a gyanúsítottakat és Hartbergben tartják őket őrizetben
Google Map / nyugat.hu

Tervezett úti céljuk egyelőre nem ismert. Az osztrákok vagy kiadatási eljárás keretében, vagy egyszerű átadással juttathatják vissza Magyarországra a körözött személyeket. Az utóbbi a valószínűbb és egyben gyorsabb is. Sztojka Iván hollétéről egyelőre nincs információ. Kérdésünkre a szóvivő elmondta: a szórakozóhely kamerái értékelhető felvételeket készítettek, de a verekedést provokáló személyek számáról, illetve arról, látszik-e a felvételen a gyilkosság egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Sztojka Iván a képen még büszkén feszít - jelenleg lapít valahol
Sztojka Iván a képen még büszkén feszít - jelenleg lapít valahol
myVIP

Frissítés (2009.02.08. 22:45)

Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a nyugat.hu-nak megerősítette: az osztrák rendőrök a határ közelében elfogták a Cozma-gyilkosság miatt körözött egyik férfit. A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, Sztojka, vagy Raffael került-e rendőrkézre, illetve az elfogás pontos helye sem ismert még a magyar rendőrök előtt. A sajtóreferensnél rákérdeztünk az állítólagos 300 fős "megtorlóbrigádra" is, de Váradi Piroska úgy válaszolt, nincs hivatalos információjuk erről, ők is csak a sajtóból értesültek a Szerbiában toborozott "kommandóról". Továbbá azt is hozzátette: nincs a megszokottnál nagyobb rendőri készenlét Veszprém megyében.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap hajnalban ismeretlen elkövető mellkason szúrta az MKB Veszprém KC beállóját, Marian Cosma-t.

A veszprémi Skorpió bárban Iváncsik Gergő gyermekének születését és Nikola Eklemovics születésnapját ünnepelte a kézilabdacsapat, amikor szóváltásba keveredtek egy másik társasággal, amelyik a pincérnőt és a jelenlévőket inzultálta. A dulakodás következtében Marian Cosma-t a bár előtt mellkason szúrták, aki a kórházba szállítást követően életét vesztette. Másik két játékost - Ivan Pesics-t és Zarko Sesun-t - súlyos sérülésekkel szállították a Veszprémi Kórházba. A verekedést térfigyelő kamerák rögzítették.

A nyomozás eddigi eredményei alapján a bűncselekmény elkövetésével két férfi gyanúsítható.

Sztojka Iván - gyilkossággal gyanúsítják
Sztojka Iván - gyilkossággal gyanúsítják
Veszprém MRFK

Raffael Sándor kb. 170 cm magas, izmos, erős testalkatú, rövid sötét hajú. Sztojka Iván kb. 165-170 cm magas, izmos, sportos testalkatú, kopasz, feje borotvált.

Raffael Sándor - emberölés miatt keresik a rendőrök
Raffael Sándor - emberölés miatt keresik a rendőrök
Veszprém MRFK

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri mindazokat, akik a gyanúsítottak hollétéről, tartózkodási helyéről bármi információval rendelkeznek, hívják a 112-es vagy 107-es ingyenes segélykérő vagy a 88/428-022-es telefonszámot.

Felbolydult az ország

Úgy tudjuk, a rendőrség tart attól, hogy a gyanúsítottak önbíráskodás áldozatai lesznek, vagy szorult helyzetükben újabb tettlegességre ragadtatják magukat. Közben az Interneten olyan hírek is napvilágott láttak, hogy a súlyosan megsérült Zarko Sesum apja több száz fős "sereggel" érkezik Szerbiából Magyarországra, bosszúra szomjazva. Ezt egyelőre senki nem erősítette meg és az "erős túlzás" mellett szól az is, hogy a bosszúállókról szóló híradásban számos dezinformáció is megjelent, például válságos állapotban lévő és megvakult kézilabdásról. Több román, horvát és szerb portálon magyarok szólítanak fel angol nyelven a "cigány terror megfékezésére Európában". Nagy visszhangot keltett az indexveszprem.hu-n megjelent olvasói levél is.

Szombathelyen is lesz megemlékezés

Szombathelyen hétfőn 18.30-kor szervez csendes megemlékezést a megölt sportoló tiszteletére a Szombathelyi Haladásés a Szurkolói Klub, a FALCO-SZOVA KC, a Legio és a Savaria BC. A sportbarátokat és a kegyetlenségen, brutalitáson, erőszakon felháborodott embereket az Arena Savaria elé várják majd mécsesekkel. A pontos időpontot a Nyugat Rádió is folyamatosan mondja majd a hírblokkokban.

Várjuk Olvasóink hozzászólását, Önök miként vélekednek a tragikus esetről?.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

A FALCO merényletnek tekinti Cozma meggyilkolását - A Haladás felajánlja segítségét

Az éjszaka meggyilkolták Marian Cozmát, az MKB Veszprém világklasszis kézilabdázóját, két csapattársa is súlyosan megsérült.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra