Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vesztegetéssel gyanúsítanak egy vasi munkavédelmi felügyelőt (Frissítve!)

Sok cég lehet érintett abban az ügyben, ahol a vasi Munkavédelmi Felügyelőségen dolgozó férfi és társa pénzért elsimított különböző ügyeket. Akik a rendőrségi megkeresés előtt jelentkeznek, megúszhatják az eljárást.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel gyanúsít két embert a Győr-Moson-Sopron Megyei rendőrség. Kocsis Tünde szóvivő a nyugat.hu kérdésére megerősítette, hogy egyikőjük a Vas Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének Munkavédelmi Felügyelőségén dolgozik, munkavédelmi felügyelőként. Őt és társát előzetes letartóztatásba helyezték.

Vesztegetéssel gyanúsítják a munkavédelmi ellenőrt
Tánczos Mihály
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A rendőrség hamarosan közleményt ad ki az ügyben. Úgy tudjuk, több tucat cég lehet érintett, ahol a feltárt szabálytalanságok "eltussolásáért" kenőpénzt fizettek a munkavédelmi felügyelőnek, illetve fertődi társának. (Az ő szerepét nem sikerült megtudnunk.) Amennyiben az érintett cégek vezetői még a rendőrség megkeresése előtt jelentkeznek, akkor mentesülhetnek a felelősségre vonás alól. A vesztegetés ugyanis kétoldalúan elkövetett bűncselekmény, aki adja és aki kapja a kenőpénzt az is bűnt követ el.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A 48 éves munkavédelmi felügyelő és társa a múlt év elejétől Győr-Moson-Sopron megyében működő cégek képviselőitől a munkavédelmi bírságok elengedése fejében kért és kapott kenőpénzt.

A nyomozás adatai szerint K. József (48 éves) fertődi lakos munkavédelmi ellenőrzései során a hiányosságokat nagy precizitással tárta fel és meglehetősen arrogáns stílusban vázolta a várhatóan jelentős összegű büntetés mértékét. A férfi ellenőrzéseiről és annak megállapításairól tájékoztatta bűntársát, K. János, 36 éves soproni lakost. K. János meg nem nevezett vezető beosztású kapcsolatokra hivatkozva felkereste a társaságok vezetőit azzal, hogy el tudja intézni a büntetés elmaradását. A vállalkozások képviselői félve a jelentős büntetéstől, általában belementek az alkuba és fizettek. A kapott pénzen ketten osztoztak.

Ellenük a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és hivatali visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt - előzetes letartóztatásuk mellett - folytatja a nyomozást.

Feltehető hogy a két férfi az eddig ismerteken kívül, másoktól is csalt ki kenőpénzt. Azok a bejelentők, akik a hatóság tudomására jutása előtt cselekményüket bejelentik, büntetlenséget élveznek.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akiknek K. József vagy K. János ajánlatot tett, vagy nekik kenőpénzt adott, továbbá az üggyel kapcsolatos valamilyen információval rendelkeznek, jelentkezzenek a 96/520-016 számon hivatali időben, vagy levélben a 9002 Győr, Pf. 302. postacímen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés