Vezető tábornokokat küldenek el a honvédségtől, a szárazföldi erők parancsnokának is mennie kell

A honvédelmi bizottság szocialista alelnöke szerint az ország biztonságát kockáztatják a háborús időben végrehajtott tömeges leépítéssel.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter január 17-én évértékelő beszédet tartott a Bálnában. Az őt hallgató tisztek egy részének viszont nem ezért lesz emlékezetes az esemény, hanem azért, mert a miniszter a beszéd után a Bálna emeletére rendelte őket, ahol Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének jelenlétében felolvasott több mint 110 nevet. Azoknak a tiszteknek a nevét, akiknek egy aznap megjelent rendeletre hivatkozva megszünteti a szolgálati viszonyát - írja a 444 .

A Magyar Honvédség vezérkari főnökének két helyettesét és a hadsereg szárazföldi erőinek parancsnokát is elküldték – értesült a valaszonline.hu . A portál nyolc főtiszt nevét közölte abból a 110-es listából, akiket januárban mentettek fel. A honvédelmi bizottság szocialista alelnöke szerint az ország biztonságát kockáztatják a háborús időben végrehajtott tömeges leépítéssel.

A felmentés hivatalos oka a tiszti kar fiatalítása, a Válasz Online cikke szerint még békeidőben is nagyon furcsa lenne ez a fajta tömeges elbocsátás, nemhogy akkor, amikor a szomszédban háború dúl, a kormány pedig éppen a haderőreform közepén tart. A portál forrásai szerint ráadásul mivel a felmentések után sok alacsonyabb rangú tiszt feljebb lép a ranglétrán, hiány lesz hadnagyokból, főhadnagyokból és századosoktól, olyan tisztekből, akiknek a tényleges taktikai, harctéri vezetés a feladata. A tiszti képzés kvótáin pedig nem emeltek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek