Videó a símaszkos rablók elfogásáról

A "Jutas" Beavatkozó Alosztály kommandósai ütöttek rajta Veszprémben azon a két férfin, akik Székesfehérváron fegyverrel, símaszkban kiraboltak egy üzletet. Az éjszakai akció felvétele most megtekinthető.

A Veszprém megyei és a Fejér megyei rendőrök közös akció keretében fogták el azt a két veszprémi férfit, akiket egy február elején Székesfehérváron történt fegyveres rablással gyanúsítanak. A non-stop üzletet kirabló páros mindkét tagja bűnügyi őrizetben van.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást, akik február 10-én hajnalban símaszkban bementek a fehérvári UNO nonstop vegyeskereskedésbe és fegyverrel a kezükben az eladótól a bevételt követelték. A sértettet több alkalommal megfenyegették, majd a pénzes kasszával - benne több, mint százezer forint készpénzzel -, valamint szeszesitallal és cigarettával elmenekültek.

A nyomozás során a szálak Veszprémbe vezettek. A 44 éves Gy.Zs. és a 41 éves Z.Z. elfogására szerda hajnalban került sor. A Fejér Megyei és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közötti jó együttműködésnek köszönhetően az elfogáskor a székesfehérvári nyomozóknak segítséget nyújtottak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság „Jutas” Beavatkozó Alosztályának kommandósai is, tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetésekor mind a két férfinél fegyver volt, és ellenállásukra is számítani lehetett.

A rablók éjszakai elfogása

A két bűnözőnek azonban semmire nem maradt ideje, mire felocsúdtak meglepetésükből már bilincsben várhatták a fejleményeket. A házkutatás során előkerültek a rablás során használt fegyverek, símaszkok, ruhák is.

A két személyt fegyveres rablás elkövetésével gyanúsítja a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Jelenleg mind a két büntetett előéletű férfi bűnügyi őrizetben van. Gy.Zs. korábban erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt, míg Z.Z. jellemzően vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt volt büntetve.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság kezdeményezte a Fejér Megyei Főügyészségen mindkettőjük előzetes letartóztatásának elrendelését.

A fehérvári nyomozók vizsgálják, hogy a két személy kapcsolatba hozható-e szintén a fehérvári UNO non-stop sérelmére márciusban elkövetett két másik rablással, illetve az ország más területén a közelmúltban elkövetett hasonló jellegű bűncselekményekkel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló