Kamion a forgalommal szemben Szombathely határában

A 87-es főúton tévesztett sávot egy kamionsofőr, de olvasónk időben észlelte a veszélyt, fékezett és jelzett az eltévedt járművezetőnek. A szituáció korántsem veszélytelen. Ezen a szakaszon már több súlyos sérüléssel járó baleset is történt hasonló tévedés miatt. Olvasónk videója mellett két korábbi, ugyanitt történt baleset képeit is megmutatjuk.

Sávot tévesztett a 87-es főúton és az M86-os autóút kihajtója felé haladt szembe a forgalommal egy kamion Szombathely határában. Olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette az esetet. Az eltévedt sofőr szerencsére időben kapcsolt a szemből érkező jelzéseire, megállt és visszatolatott.

Ezen a szakaszon már többször történt hasonló incidens. A legtöbb esetben ütközés nélkül végződik a sávtévesztés, de kisebb koccanások mellett súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetek is történtek már itt.
Forgalommal szembe haladó kamiont örökített meg egy dashcam Szombathely határában
TM/Nyugat.hu
2021. novemberében egy helyi lakos tévedt el a Fiatjával. A szemből érkező és szabályosan közlekedő Opel vezetője próbált kitérni előle, de sikertelenül, a járműve az ütközés után az árokba csapódott és a vétlen súlyos sérülést szenvedett.
Szembe haladt a forgalommal a Fiat
TM/Nyugat.hu
2019. áprilisában ugyanitt egy román sofőr okozott balesetet . A hivatalos megfogalmazás szerint a 87-es számú főúton -ahol a 87-es számú főút és az M86-os számú autóút csomópontja került kialakításra - nem követte Mercedes kisbuszával az út vonalvezetését, hanem a „Kötelező haladási irány” jelzőtábla utasítása ellenére a záróvonalon és a forgalom elől elzárt területen áthajtva áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy Lancia személygépkocsival.
Szembe hajtott a forgalommal, Lanciának ütközött egy román rendszámú Mercedes kisbusz Szombathely határában
TM/Nyugat.hu
A baleset következtében a vétlen többszörös sérüléseket, többek között nyolc napon túl gyógyuló - 60 nap tényleges gyógytartamú - súlyos testi sérülést, szegycsonttörést szenvedett.
HU 0:00 / 1:03 Román kisbusz ütközött frontálisan Lanciaval Szombathely határában
TM/Nyugat.hu
A vádlottat távollétében 375. 000 forint pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Szombathelyi Járásbíróság. A friss felvételt köszönjük olvasónknak.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló