Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videó a hurrikán pusztításáról, Irma megérkezett Floridába

Miami mellett élő ismerősünk optimista, a nyugati part van nagyobb veszélyben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Helyi lakosok menedékbe húzódnak a floridai Esteroban
Adrees Latif / Reuters

A Miamitól északra húsz kilométerre élő ismerősünk tegnap este azt mondta, felkészültek a hurrikánra. Otthon maradtak, a ház elvileg hurrikánbiztos, de napokra előre megfőzött, a kádat teleengedték, számítva arra, hogy sem áram, sem víz nem lesz egy darabig. Szombat délelőtt talált még egy nyitva tartó szupermarketet, ahol be tudta szerezni a legszükségesebbeket, nem sokkal később minden üzlet bezárt.

Közben az Irma hurrikán elére Florida legdélebbi részét, a Keys szigetcsoportot, ahonnan evakuálták a lakosságot. Déli irányból érkezett, az előrejelzések szerint Florida nyugati partvidéken halad végig a központja, éppen Tampa városán keresztül. Több mint 500 kilométer széles a vihar, így egész Floridát beteríti.

Az Irma hurrikán középpontjának iránya

Rengeteg embernek kell elhagynia az otthonát

Tegnap hármas fokozatúra szelídült, de Kubát elhagyva négyesre erősödött, a partvidéki melegebb áramlások hatására. A Keys szigeteket 140-150 kilométer per órás sebességű szélvihar érte el. A Reuters hírügynökség azt írja, az előrejelzések szerint nem csak a vihar lesz életveszélyes, de 4-5 méteres árhullám is jöhet vele. Mindez az amerikai történelem egyik legnagyobb evakuációjával járhat.

A CNN ma tett közzé egy videót, ami megmutatja, Irma mekkora pusztítást okozott a Brit Virgin-szigetek legnagyobb szigetén, Tortolán.

CNN on Twitter

This video footage shot from a drone shows the devastation on the island of Tortola, British Virgin Islands, from Hurricane #Irma https://t.co/4yQgpiyFjJ

Beszédes képek a kubai pusztításról

Hogy az USA állampolgárai mire számíthatnak, arról egészen elrettentő képek árulkodnak Kubából, ahol már végignyomult Irma:

Adalberto Roque / AFP / Getty Images
Adalberto Roque / AFP / Getty Images
Adalberto Roque / AFP / Getty Images
Adalberto Roque / AFP / Getty Images
Adalberto Roque / AFP / Getty Images
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés