Videó: Először rendezték meg az Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyt Körmenden

Végigjártuk a megmérettetés helyszínét.

A Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban 16 csapat mérte össze tudását fizikai erőpróbákon és elméleti kérdésekben. Az ország 4 pontján egyszerre rendezték meg a versenyeket és az összesített mezőnyből a legjobb 20 csapat jut majd tovább miskolci döntőbe.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A jó hangulatú versenyen némi eső és erős szél is próbára tette a tanulókat, például a 2000 méteres futás közben és az akadálypályán. A büntetés-végrehajtási feladat egy zárka szakszerű berendezése és a fogvatartottak számára tiltott tárgyak felismerése volt.

Először rendezték meg az Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyt Körmenden
A képre kattintva galéria nyílik
Pintér Patrícia

A sportcsarnokban fizikai felkészültségükből „vizsgáztak” a tanulók: fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás, hanyattfekvésből felülés, hajlított karú függés és helyből távolugrás voltak a gyakorlati feladatok. A lövészeten 10 méterről 5cm átmérőjű bukócélokra kellett lőni a diákoknak. A katasztrófavédelmi feladatban szakfelszerelési tárgyakat kellett felismerni és különböző tömlőket párosítani, csatlakoztatni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű