Videón: bankautomatáknál fosztották ki a védekezésre képtelen időseket

A megkezdett tranzakcióba belenyúlva tulajdonították el a sértettek pénzét, de volt olyan időskorú is, akinek pénzváltás ürügyén, a pénztárcájába benyúlva vették el a nyugdíját.

A vádirat szerint a három vádlott – egy a bűncselekmények idején 16 éves fiú, egy 20 éves nő, és egy 23 éves férfi – 2019. február és 2019. november között, előzetes megállapodásuk alapján, rendszeresen követtek el vagyon elleni bűncselekményeket. Áldozataik többnyire időskorú, koruk és betegségeik miatt védekezésre képtelen emberek voltak - közölte ma az Ügyészség.

Módszerük jellemzően az volt, hogy a sértetteket megszólították, figyelmüket elterelték, őket különféle módon megzavarták, illetve összezavarták, majd a helyzetet kihasználva, a pénzüket megszerezték. Többnyire pénzautomatáknál, a sértettek által megkezdett tranzakcióba belenyúlva tulajdonították el a sértettek pénzét, de volt olyan időskorú is, akinek pénzváltás ürügyén, a pénztárcájába benyúlva vették el a nyugdíját. Egy 77 éves férfit pedig úgy fosztottak ki, hogy a lakására bementek, a férfit rávették, hogy fogyasszon velük alkoholt, majd a figyelmét elterelve, ékszereket, mobiltelefont, és készpénzt tulajdonítottak el tőle.

Az ügynek 11 sértettje van. Az elkövetési érték összesen csaknem 2,5 millió forint.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a három elkövetővel szemben több rendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztás, valamint lopás miatt emelt vádat, és velük szemben végrehajtandó szabadságvesztés – a fiatalkorú esetében fiatalkorúak börtönbüntetése – kiszabását indítványozza a vádiratban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló