Erős fagy várható - Figyeljünk a szabadban fekvő emberekre!

-10 Celsius fok körül lesz a hőmérséklet az új év első óráiban. Ilyenkor több az ittas ember, a "kicsit ledőlök pihenni a parkban" hozzáállás viszont akár végzetes is lehet. Az elmúlt három hónapban közel száz ember fagyott meg hazánkban...

Sok koccanásos baleset történt pénteken délelőtt Szombathelyen. Jellemzően kereszteződésekben csúsztak egymásnak az autók a helyenként megjelenő tükörjégen. A viszonylag kis sebesség miatt sérülés sem történt, azonban az anyagi kár esetenként jelentős lehet. Balesetről kaptunk hírt a Rohonci, Bolyai, Szily János, Petőfi és Deák Ferenc utcából is. Sok sofőrt meglepetésszerűen ért a jeges út, mivel a városon kívül sok helyen hó sem esett, az aszfalt is száraz volt.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az éjszaka folyamán feltehetőleg sokan bulizással búcsúztatják az óévet és ilyenkor jellemzően több az ittas ember is. Kérjük a közlekedők fokozottan figyeljenek a járdákon, kapualjakban, parkokban fekvő emberekre, mivel az alkohol miatt a hőérzetük szinte kikapcsol, a -10 fokos hidegben pedig könnyen kihűlnek, ami akár halálhoz is vezethet.

Az elmúlt három hónapban közel százan fagytak meg Magyarországon!
Tánczos Mihály

Ha fekvő embert látnak, próbálják felébreszteni, győződjenek meg arról, miért fekszik az illető. (Rosszullét is lehet!) Fontos, hogy senkit ne hagyjanak a földön fekve. Ha fiatalról van szó, értesítsék a szüleit és lehetőleg várják meg, amíg érte mennek.

Amennyiben valakivel nem lehet kommunikálni, vagy az arra járó nem mer ébresztgetni egy feltehetőleg részeg alakot, akkor hívják a 104-es segélyhívót és adják meg a földön fekvő ember pontos fellelhetőségét.

Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint eddig ezen a télen, október elsejétől december 30-ig közterületen 42, magánháznál pedig 57 ember fagyott meg - közölték az ORFK sajtóosztályán az MTI megkeresésére pénteken. Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke szerint viszont ennél jóval több áldozata volt már a kemény hidegnek. Mint az MTI-nek elmondta, az elmúlt húsz évben összesen csaknem nyolcezren, éves szinten pedig legalább 260-an haltak meg a hideg következtében. A rendőrség által most közölt, száz körüli számot azzal magyarázta, hogy ebben vélhetően nincsenek benne azok, akik kórházban haltak meg a kihűlés következményei miatt. (Forrás: 168 Óra)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló