Vihar után a csalódás: jégverésre nem minden biztosítás fizet

Tömegével érkeznek a vihar utáni kárbejelentések a biztosítókhoz.

Rekord mennyiségű bejelentésre számítanak a biztosítók az országon végig söprő vihar után. Szombathelyen és Vas megyében tombolt először a hidegfront: jégesőt zúdított a városra Diónyi méretű jeget is hozott a vihar Szombathelyre 2016. July 12. 19:12 . Behorpadt motorháztetők, kilyuggatott redőnyök, betört ablaküvegek – alig van olyan, akinél ne okozott volna kért a jégverés.

Faág szakad egy parkoló autóra (00:15 után)

Az első gyors összegzés szerint a legtöbb kár a kinn hagyott, vagy éppen a vihar idején úton volt járművekben keletkezett de az ingatlanokban is jelentős lehet a veszteség, ennek mértékét egyelőre még megbecsülni sem merik a szakértők. Már csak azért sem, mert a vihar komplett rendezvényeket is szétvert, az ezekben keletkezett tízmilliós nagyságrendű károkat most mérik fel a szervezők.

Ilyen volt a kedd esti jégeső a Kőszegi utcában

Az egyik biztosítási alkusz cég szerint azonban az is hidegzuhanyként érheti a károsultakat, hogy jégverésre nem minden biztosítás fizet, csak az, amelyikben van külön ilyen kitétel. Ahhoz pedig, hogy a biztosítók garantáltan fizessenek, a károsultnak lehetőségeihez mérten a kármentést is meg kell kezdenie és a gondatlanságnak még az árnyékát is kerülni kell – figyelmeztet az alkusz cég közleménye.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Diónyi méretű jeget is hozott a vihar Szombathelyre

Fotókon és videókon mutatjuk milyen durva volt a keddi jégeső.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet