Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hétfőn is folytatták a katasztrófavédők a viharkárok elhárítását Vas megyében, huszonhárom alkalommal riasztották a tűzoltókat

Legtöbbször kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat, de megbontott tetőszerkezetek, leszakadt felsővezetékek, és ágak is maradtak a viharos szél nyomában.

A hétvégén összesen több mint negyven esethez kérték a katasztrófavédelem segítségét. A szombathelyi, körmendi, szentgotthárdi hivatásos tűzoltókon kívül a vasvári, répcelaki és kőszegi önkormányzati tűzoltóság is kivonult, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a táplánszentkereszti önkéntes tűzoltók is segítettek a káreseteknél.

Kőszegi ÖTP

A kivonuló csapatok a fákat feldarabolták, az akadályokat eltávolították, a veszélyhelyzeteket megszüntették. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A 70-90 km/h közötti szél nem csak a fákra lehet veszélyes! Fokozott odafigyeléssel vezessenek, számolni kell a kiszámíthatatlan széllökésekkel.

Csütörtöktől várhatóan enyhül a viharos szél, addig is vigyázzanak magukra!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra