Viharkárokkal tarkított hosszúhétvége Vas megyében

A viharos erejű széllökések miatt 26 viharkárhoz riasztották a megye tűzoltóit.

Kidőlt fák, leszakadt faágak, balesetveszélyes hirdetőtáblák és megrongált tetők maradtak hátra a szeles hétvége után.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Csütörtökön kidőlt fa miatt riasztották a tűzoltókat Bajánsenyén, Nagyrákoson, Nagygeresdnél, Hegyfalunál. Szombathelyen reklámtáblát és egy Ady Endre téri épület vakolatát rongálta meg a szél, Vasváron pedig akácfa borult villanyvezetékre.

Pénteken sem volt jobb a helyzet, Iváncon és Szentgotthárdon is kidőlt egy-egy fa, Bükön előtetőt, Csepregen erkély feletti hullámlemezt bontott meg a szél. Górba és Kőszegen fenyők borultak villanyvezetékekre.

Kidőlt fa
Csepreg ÖTP, Őriszentpéter ÖTE

Szombaton a kőszegi Abért-tónál dőlt egy fa a mellette lévőre.

Kármentesítés
Csepreg ÖTP, Őriszentpéter ÖTE

Vasárnap egy hat méter magas száraz fa dőlt a közútra Hegyhátszentjakabnál, Csepregen egy fenyő jelentett veszélyt az áramhálózat vezetékére. Kőszegen meglazult cserepek veszélyeztették a gyalogosokat, Szombathelyen a Bolyai János utcában tetőlemezt bontott meg a viharos szél, Vasszécsenynél, Gencsapátinál és Répcelakon pedig fa dőlt a közútra.

Villanyveztékre dőlt fa
Csepreg ÖTP, Őriszentpéter ÖTE

A károk helyszínén a szombathelyi, körmendi, sárvári és szentgotthárdi hivatásos, répcelaki, vasvári, csepregi és kőszegi önkormányzati, bajánsenyei, őriszentpéteri, jánosházi és ivánci önkéntes tűzoltók teljesítettek szolgálatot. A kidőlt fákat motoros láncfűrésszel darabolták fel, a meglazult tetőelemeket pedig eltávolították vagy rögzítették, ahol villanyvezetékre borult fák esetében, pedig az energiaszolgáltató szakemberei is jelen voltak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek