Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vízbe fulladt egy horgász Kőszegen - az etetőjéért akart beúszni

A parton sokan azt hitték, csak imitálja, hogy nem tud úszni.

A kőszegi Csónakázó-tó festői környezetében sokan kirándultak hétfőn délután. A tavon a nevével ellentétben már nem lehet csónakázni és az úszás sem engedélyezett. Hétfőn délután egy horgász etetője repült be a tó közepére és ott is maradt. Az egyik horgász kérdésünkre elmondta, hogy a harmincas éveiben járó férfi hozzájuk is odament, hogy megkérdezze, mit lehet tenni, mire azt mondták neki, hogy hagyja, a víz majd kihozza a partra. Ha feléjük viszi a víz, akkor majd fütyülnek neki. A férfit ez nem nyugtatta meg és azt mondta, hogy ő beúszik érte. Erről próbálták lebeszélni.

Vízbe fulladt egy horgász Kőszegen
Tánczos Mihály

Nem véletlenül nem lehet úszni ebben a tóban. A közepe nagyon mély és hideg is, a szélén meg ki tudja, mennyire iszapos. Többször is elmondtam, hogy ne menjen be érte, nem ér annyit egy 500 forintos sz#r. Már el is feledkeztem róla, amikor észrevettem, hogy félmeztelenül áll a tó szélén. Odakiáltottam neki, hogy ne menj be érte, de nem hallgatott rám

- mondta a horgász.

Vízbe fulladt egy horgász Kőszegen
Tánczos Mihály

Ezután jó pár perccel már arra figyeltem fel, hogy a társa hangosan kiabál valamit a partról, tőlem néhány száz méterre. Akkor láttam, hogy a tó közepén kapálózik, aztán elmerül. Tudtam, hogy nagy a baj, de azt is, hogy a saját életem is veszélybe kerülne, ha bemennék. Lehet, hogy a közeléig sem jutnék el és én is elmerülnék. Ezt nem kockáztattam meg. A családom vár otthon

- tette hozzá.

(Néhány éve a szombathelyi Csónakázó tóban egy horgász egy fuldokló (öngyilkosságot elkövető) nő segítségére sietett. a két holttestet órák múlva találták meg.)

Vízbe fulladt egy horgász Kőszegen
Tánczos Mihály

A horgász fuldoklását a partról többen bohóckodásnak vélték, azt hitték, hogy a férfi azt szimulálja, hogy nem tud úszni. Mire rájöttek, hogy nem színjátékot látnak, addigra már késő volt.

A férfi testét kb. 20 perccel az elmerülése után csónakkal vitték ki a partra. Az életének megmentésére már nem volt esély.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra