Vizsgálatot indít lombkorona-sétány ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatal

Donáth Anna és Hadházy Ákos beadványa alapján kezdenek el nyomozni.

"Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) levélben tájékoztatott, hogy @Hadházy Ákossal közös beadványom hatására nemrég vizsgálatot indított a hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében" - írja Donáth Anna Facebook bejegyzésében.

Majd így folytatja: "Emlékezetes, hogy a nyírmártonfalvai polgármester saját erdejébe uniós pénzből épített 60 millió Ft-ért lombkoronasétányt, de annak megépülése előtt az erdőt tarra vágatta. Így a sétány egy üres mezőn közepén díszelegve a Magyarországon értelmetlenül elfecsérelt és ellopott sok ezer milliárd forint uniós támogatás mementójává vált."

Az OLAF feladata az Unió pénzügyi érdekeinek védelme a csalás, korrupció vagy más jogellenes tevékenység kivizsgálásával. Az OLAF elemezte a kapott információkat, és vizsgálatot indított a fent említett pályázatok tárgyában" - írta válaszlevelében az Európai Csalás Elleni Hivatal.

Miközben az OLAF vizsgálódik, a kormány által az EU "megnyugtatására" felállított Integritás Hatóság mélyen hallgat az ügyről. És a kormány még csodálkozik, hogy a sorozatos ígérgetéseikkel ellentétben nemhogy nem érkeztek még meg a befagyasztott EU-s pénzek, de láthatóan már abban sem biztosak, hogy azok megérkeznek-e valaha ennek a kormánynak a regnálása alatt. - zárja bejegyzését ez EU-képviselő.

Lombkoronasétány - OLAF
Facebook

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet