Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vlahovics Editet, a Weöres Sándor Színház színművészét is jelölték Kaszás Attila-díjra

A közönség augusztus 23-ig szavazhat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vlahovics Editet, a Weöres Sándor Színház színművészét és alapító tagját is jelölték a 2020-as Kaszás Attila-díjra.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Edit 1986-ban végzett a Színművészeti Egyetemen, ezután Szolnokra szerződött. Később játszott még Nyíregyházán, Kecskeméten, Tatabányán, Sopronban és Budapesten a Kamara Színházban is. A szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának már az alapítás óta tagja.

2014-ben kapta meg a Gobbi Hilda által alapított Aase-díjat, majd 2018-ban a Weöres Sándor Színház saját elismerésében, a Holdbeli csónakos-díjban részesült.

Vlahovics Edit már az alapítáas óta a Weöres Sándor Színház tagja
Mészáros Zsolt

A Kaszás Attila-díjat Pokorni Zoltán, a XII. kerület Hegyvidék polgármestere, és a Mozaik Művészegyesület elnökeként Szűcs Gábor alapította 2008-ban a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az alapítók a díjjal, a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésén túl, Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását tűzték ki célul, hisz a fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt azon társulatok igazi közösséggé formálásában, ahol dolgozott – olvasható a színház közleményében.

A díjra jelölték még Csankó Zoltánt, a Győri Nemzeti Színház színészét, valamint Földes Tamást, a Budapesti Operettszínház színészét.

A közönség augusztus 23-ig szavazhat a három jelöltről a www.kaszasattiladij.hu oldalon!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés