Volt főnökét akarta kirabolni egy 35 éves hajléktalan

Mert a táskalopás nem volt elég.

A vádirati tényállás szerint a 35 éves férfi Csornán élt hajléktalanként. 2021 decemberében négy alkalommal is úgy követett el bűncselekményt, hogy kerékpározó hölgyek után ment, és a kerékpár hátulján lévő kosárból kivette a táskájukat.

Ezután a táskából a pénzt megtartotta, az iratokat pedig eldobta. Volt olyan, hogy a táskában talált telefont eladta, illetve a bankkártyával fizetett is. A terhelt a cselekményével a négy sértettnek több mint 160 ezer forint kárt okozott.

Ugyanakkor e cselekmények nem voltak elegendőek, hogy a vádlott megélhetését fedezzék, ezért újabb bűncselekményt akart elkövetni.

2022. január elején elhatározta, hogy kirabolja azt a pékséget, ahol korábban egy fél évet dolgozott. Kapucnis pulóvert, maszkot, kesztyűt húzott és így ment záráskor a pékséghez. A hátsó ajtón akart bemenni, és amikor az ajtóban szembe találkozott a tulajdonossal, kést rántott és azzal fenyegette volt főnökét, többször felé is szúrt.

A tulajdonos ráfogott a kést tartó kézre, hogy elkerülje a szúrásokat, dulakodni kezdtek, a támadó végül elfutott. A kapucni és a maszk ellenére a pékség vezetője felismerte a támadóban korábbi dolgozóját.

A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő férfit az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletével, súlyos testi sértés kísérletével, több rendbeli lopás vétségével és bankkártyával elkövetett csalással vádolja.

Az ügyészség beismerés esetére azt indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság 10 év fegyházbüntetésre ítélje és 10 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A nyomozást az ügyben a Csornai Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek