Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gázos helyzet: elbarikádozták a szervízt

Útzár és gázvezetékrekonstrukció miatt került csávába a Volvo szalon és szervíz. Az engedélyes tervben ugyanis nincs szó arról, hogy biztosítani kell a behajtást. Elég lenne egy vaslap a helyzet orvoslásához, ám erre nincs mód. Patthelyzet alakult ki.

A gázvezeték rekonstrukció miatt megközelíthetetlen a zanati úti Volvo szalon és szervíz, ahogy a tulajdonos, Hazafi László mondja „elzárták őket a külvilágtól”. A munka miatt ugyanis útzárat rendeltek el, és egy fél méter mély kráter is lehetetlenné teszi a behajtást.

A mellékutcák sem jelentenek megoldást

A szalon mindkét bejárata használhatatlan, így az áruszállítók is bajba vannak, több utcával távolabb kell lerakniuk a szállítmányt. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a szalon környéki mellékutcákból ki vannak tiltva a kamionok. A szalonhoz bonyolult útvonalon keresztül eljuthat, aki nagyon akar, ám ezt minden esetben elmagyarázni meglehetősen körülményes.

Gázvezetéket cserélnek a Zanati úton
Elzárva
Mészáros Zsolt

„Mindössze egy vaslapra lenne szükség, nem kérünk hidat ” – mondja a tulaj. Persze a rakodás ezzel is körülményes lesz, a forgalmat akadályozni fogja a kamion, amiről egyesével kell majd begurítani az árut.

Kérés elhárítva

Kérdésükre egyébként a munkásoktól azt a választ kapták, hogy ilyen engedélyes tervet kaptak a közútkezelőtől, vagyis nem kell a behajtást lehetővé tenni. Az önkormányzat tovább hárította a problémát, mondván nem az ő hatáskörük.

Hazafi László a közútkezelőnél is érdeklődött, ott elmondták, hogy az önkormányzat így terveztette meg kivitelezést, ők ennek megfelelően végzik a munkát. Arra, hogy egy vaslapot nem lehetne-e lefektetni elutasító választ kaptak, a tulajdonos pedig – mivel munkaterületről van szó - önmaga nem tudja megoldani a problémát.

Gázvezetéket cserélnek a Zanati úton
Gázos helyzet
Mészáros Zsolt

Hazafi László azért sem érti a helyzetet, mert a környékükön mindenkinek biztosították a behajtást, csak a Volvo szerviz és a Láng autókereskedés maradt ki. A tulaj szerint mindkettőjük forgalmában már most látható a visszaesés, pedig a munkát még csak néhány napja kezdték el. A kivitelezés információi szerint két hónapig tart.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra