Von der Leyen: Volt értelme a találkozásnak Orbán Viktorral az olajembargó ügyében

Az Európai Bizottság elnöke hozzátette, további munkára van szükség.

Volt értelme a találkozónak, ugyanakkor további munkára van szükség - mondta Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, miután Budapesten találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. A megbeszélése központjában az Oroszország elleni szankciók és az energiabiztonság volt.

Ursula Von der Leyen és Orbán Viktor
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A tárgyalások után Szijjártó Péter külügyminiszter elmondta: részletesen tájékoztatták Ursula von der Leyent, hogy milyen hatásokkal járna a kőolajra vonatkozó szankciók elfogadása, és kérték, hogy fontolja meg a büntetőintézkedésekre vonatkozó javaslatcsomagot ebben a formában.

Hozzátette, amíg az Európai Bizottság nem kínál megoldást a Magyarország energiabiztonságára vonatkozó negatív hatásokra, addig a magyar kormány nem tudja támogatni ezt a szankciócsomagot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek