Vonattal ütközött egy kisteherautó Győr-Moson-Sopron megyében - egy ember meghalt

A vonat mintegy kétszáz méteren tolta maga előtt a járművet.

Kisteherautó ütközött vonattal egy vasúti átjáróban Kónynál péntek délelőtt - közölte a Mávinform a honlapján.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. vonalán a helyszínelés ideje alatt - várhatóan kora délutánig - a Budapest-Győr-Sopron közötti közlekedő InterCity vonatok helyett Csorna és Kóny állomások között pótlóbusz, Kóny és Győr között pedig FLIRT motorvonat közlekedik.

MTI/Krizsán Csaba

A személyvonatok helyett Csorna és Enese állomások között közlekednek a pótlóbuszok.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a vonat mintegy kétszáz méteren tolta maga előtt a kisteherautót, amely beszorult a vonat alá, a szerelvény pedig leszaladt a sínekről.

Frissítés

A balesetben az autó vezetője meghalt - közölte a vonalat működtető Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. szóvivője az MTI-vel.

MTI/Krizsán Csaba

Rázó László elmondta, hogy a jármű a fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vasúti átjáróba, ahol a Győrből Sopronba tartó személyvonattal ütközött. A vonaton utazók közül senki sem sérült meg.

Hozzátette, hogy az ütközés következtében a vasúti pálya is megrongálódott, emiatt várhatóan csak az esti órákban indulhat újra a vonatközlekedés.

Kisteherautóból kiszakadt motor, miután a jármű vonattal ütközött egy vasúti átjáróban Bágyogszovát megállóhelynél a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. vonalán 2021. december 31-én.
MTI/Krizsán Csaba

Addig Csorna és Kóny között vonatpótló autóbuszok közlekednek a személy- és az InterCity vonatok helyett.

Vasúti dolgozók javítják a fénysorompót és a vasúti pályát, ahol összeütközött a kisteherautó és a vonat
MTI/Krizsán Csaba

"A baleset és az átszállások miatt hosszabb eljutási időre kell számítani a Budapest-Győr-Sopron, illetve Szombathely közötti szakaszon közlekedőknek is" - olvasható a MÁV honlapján.

Launk információi alapján jelentős késések tapasztalhatók a Budapest-Szombathelyi vonalon, ahol nem ritka, hogy a menetidő egy órával is megnövekedett baleset után, és még mindig nem állt vissza a rend.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló