Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vörös csillag a kukába - meghekkelték a radikálisok a Societas sajtótájékoztatóját

És egyben öngólt is rúgtak vele, hiszen önkényuralmi jelképet lobogtattak. Hétfő délutáni szórakoztatóipar, videón is.

"Tágak a pupillák, elvtársak" - szólt be valaki Sass Szabolcsnak, a Societas elnökének, aki árpádsávok és "harcos" feliratú pólók gyűrűjében érezte a törődést hétfő délután, a Jobbik budai székházánál. A fiatal baloldali szervezetről jellemzően csak akkor hallunk, ha éppen tiltakoznak valami ellen: egyszer maró gúnnyal , másszor kínos helyzetbe hozva magukat (legutóbb a népszerű budapesti Gödörhöz szervezkedtek azzal az üzenettel, hogy a kormány ifjúsági stratégiája kutyagumit ér, és ehhez fekáliát is szerettek volna szemléltetésképp felhasználni), most azonban igazi kamikáze akcióra vállalkoztak: arra, hogy egyes hazai szélsőjobboldali szervezetek emblémáit jelképesen összetépjék és kukába dobják.

Igazából nem is értjük, hogyan gondolhatták, hogy ezt olyan flottul végre tudják majd hajtani mint azt eltervezték, pont az oroszlánbarlang szájánál, és a Jobbik mozgósítási potenciálját ismerve, amit láthatóan jól ismernek a rendőrök is, ugyanis nagy erőkkel vonultak a helyszínre - minimum 6-7 járőrkocsit számoltunk össze.

a Jobbik is mozgósított
Unger András (mobilfotó)

Sass Szabolcs és Végh Edvárd, a Baloldali Demokrata Kör elnöke azért többször is megpróbálkozott a mondandójával az őket körülvevő, körberöhögő és bekiabálásokkal ( "régóta vagytok együtt?" ) meg-megszakító ellenoldal szorításában.

Elmondták, hogy kezdeményezni fogják az ügyészségen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom feloszlatását, miután a Magyar Szigeten egy betyársereges a hírek szerint faji alapú gyilkosságokra buzdított. Majd arra kérték a jelenlévőket: ha már Vona Gábor kijelentette, hogy szélsőjobboldaliságról szó sincs, akkor ők is mondják ki ugyanezt. A válasz meg is érkezett, amit szócsőként erősített fel a kerítés mellé felmászó Jobbik-képviselő, Szabó Gábor: "mi a valódi nemzeti radikalizmus képviselői vagyunk."

Che Guevara a csillagon

A két ifjú balos jelképeket ugyan nem, de - ennek potenciális jogi következményei miatt - egy "szélsőjobboldal" feliratú papírt összegyűrt és egy kis sárga szemétkosárba hajított. Erre válaszként a Jobbikosoktól előkerült egy nagy, zöld utcai kuka, ők meg abba dobtak bele egy Che Guevara arcképével díszített vörös csillagot (videónkban nem sok minden hallatszik, de a zúgolódás igen, aki pedig a végkifejletre kíváncsi, pörgessen a kétharmadáig).

Arról a siker mámorában a nemzeti radikálisoknak valószínűleg fogalmuk sem volt, hogy ezzel elérték, hogy a rendőrség hivatalból feljelentse őket önkényuralmi jelkép használatáért. Más atrocitás azon kívül nem történt, hogy a szintén felbukkanó MSZP-s Szanyi Tibornak pofánverést előlegzett meg egy feldúlt öregúr, mire amaz a készenléti rendőrök védelmi palástjából odadobott egy csókot.

Hát így ért véget a kis hétfői matiné Budapesten. Információink szerint nem Orbán Viktor szervezte meg az összecsapást, hogy elterelje a figyelmet az ország egyéb, viselt dolgairól.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet