Vörös vércse fiókákat mentettek Vas megyében

Már nevelőszülőket is találtak nekik.

"Néhány nappal ezelőtt két vörös vércse fióka került be a mentőközpontunkba, Kőszegre. Az egyik Iklanberényből, a másik Magyarszombatfáról. Sajnos a fészkek, ahol korábban cseperedtek, nem voltak fellelhetők. Mivel az emberkéz általi felnevelésük - legyen az bármilyen szakszerű és körültekintő - meg sem közelítheti a természetes körülményeket, ezért pótszülők után néztünk" - írták az Őrségi Nemzeti Park Faceebook-oldalán.

A mentés pillanatai
Facebook/e.on

A bejegyzésből kiderült, az e.on segítségével korábban több mint 100 darab mesterséges vörös vércse költőhelyet helyeztek ki távvezetéktartó oszlopokra megyeszerte, és mivel ezek többségét el is foglalták a madarak, szerencsére volt miből válogatni. Végül egy Ivánc határában élő fészekaljra esett a választás, az általuk bitorolt költőládába helyezték be a szerelők a bajba jutott fiókákat.

Biztonságban
Facebook/e.on

A természetvédelmi őr azóta is figyeli a fiókákat. Úgy tűnik, hogy a fiókák sikeresen beilleszkedtek, "féltestvéreik" és a felnőtt madarak is elfogadták őket. Bízhatunk benne, hogy az emberek világában tett rövid kitérő után hamarosan rendben kirepülnek és önállósodnak!

Féltesókkal
Facebook/e.on
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek