Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Wagner Andrásra, Szombathely volt polgármesterére emlékeztek ma

Barátai, egykori politikustársai, valamint a szombathelyi városvezetés.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Wagner András Szombathely rendszerváltozás utáni első polgármestere, 2007. május 31-én hunyt el. Az 1953-ban, Szombathelyen született politikus a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán, majd az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem technika szakán szerzett diplomát. 1975-től a Körmendi Gimnázium és Szakközépiskola tanára, 1983-tól a Szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola Technika Tanszékének adjunktusa volt. A Szabad Demokraták Szövetsége képviselőjeként 1990-ben választották Szombathely polgármesterévé. Tisztségét két cikluson át töltötte be. 1998-tól az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatóságának főigazgatója, miniszteri biztos, majd a Szombathelyi TISZK elnöke volt. Egy tragikus közlekedési balesetben szerzett sérülés szövődményeként 54 évesen hunyt el. Szombathely Város Közgyűlése 2007-ben posztumusz díszpolgári címmel tüntette ki. Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesterének sírjánál emlékező szavakat mondott dr. Ipkovich György egykori és Dr. Nemény András jelenlegi polgármester.

Wagner Andrásra emlékeztek
Facebook
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés