WC-kefékre, bilikre kértek állami támogatást Mészáros Lőrinc szállodái

Túl olcsó lett volna, ezért nem kaptak rá.

WC-kefékre és bilikre is kértek állami támogatást Mészáros Lőrinc luxusszállodái, de végül nem kaptak, írja az Átlátszó a Transparency International által három év alatt kiperelt dokumentumokra hivatkozva.

A Kisfaludy-program keretében 2020-ban körülbelül 200 milliárd forint közpénzt osztott ki az állam turisztikai fejlesztésekre a Covid-járvány miatt gyengélkedő szektor kisegítésére.

Ebből a pénzből Mészáros szállodalánca, a Hunguest Hotels majdnem 18 milliárdot kapott, de a pénzek jelentős része egyébként is kormányközeli szereplőknél kötött ki.

Az iratokból az is kiderül, hogy Mészáros hévízi, balatonalmádi és tapolcai hotelei azért nem kaptak állami támogatást bilikre és WC-kefékre, mert túl olcsót választottak belőlük, és a nettó húszezer forintnál kevesebbet érő eszközöket nem lehetett elszámolni a pályázatban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek