Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Itt vannak Szombathely idei Holdbéli csónakosai

A díjátadón az év háttérmunkását és a közönség kedvenceit is díjazták.

A 2019/2020-as évad teljesítménye alapján a Holdbeli csónakos-díjat Nagy-Bakonyi Boglárka színművész, illetve a technikai személyzetből Móri Csaba szcenikus színpadmester kapta az A Pál utcai fiúk bemutatója után szervezett, hagyományos díjátadón.

Nagy-Bakonyi Boglárka átveszi a Holdbeli csónakos-díjat
Kiss Tamás
Móri Csaba átveszi a Holdbeli csónakos-díjat
Kiss Tamás

A Weöres Sándor Színház Szenátusa 2011. júniusában, legelső tanácskozásán döntött arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakításának és legjobb háttér-tevékenységének elismerésére. Azóta minden évadban a társulat egy színművésze és a technikai személyzet egy tagja veheti át a rangos kitüntetést.

Jordán Tamás a díjazottakról beszél
Kiss Tamás

Az előző évad legjobb színművészének és legjobb háttérdolgozójának teljesítményét különdíjjal is elismerik 2013. óta: a színművészre a közönség szavaz online, illetve a színház aulájában elhelyezett szavazólapokon, a háttérdolgozóra a színház társulata és munkatársai voksolnak.

A Holdbeli Csónakos Díj Volvo Alpok Autó különdíját Nagy-Bakonyi Boglárka színművésznő és Simon József Zoltán hangtechnikus vehette át.

Nagy-Bakonyi Boglárka a Volvo Alpok Autó különdíjjal
Kiss Tamás
Simon József Zoltán átveszi a Volvo Alpok Autó különdíjat
Kiss Tamás

A hagyományos négy díj után idén következett egy ötödik is, mely mindenki számára meglepetés volt. Ezt a Holdbeli csónakos-díjat Jordán Tamás színházigazgató vehette át a Weöres Sándor Színházban eltöltött tizenhárom éves áldozatos munkájáért.

Jordán Tamás átveszi a díjat
Kiss Tamás

A díjat Ipkovich György és Nemény András adta át, a közönség pedig állva tapsolt a januárban nyugdíjba vonuló színházigazgatónak.

Gratulálunk a győzteseknek és további sikeres munkát kívánunk nekik a Weöres Sándor Színház következő évadaira is!

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra