Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Zombik és szörnyek a mozikban – filmajánló a hétre

Z Világháború és Szörny Egyetem a heti menü. Végletekbe torkolló végtelen szórakozás.

Rettegés és kacaj költözik be a szombathelyi mozikba. A héten két nagyon várt film kerül műsorra. Brad Pitt zombi-apokalipszisét és a Pixar Szörny Egyetemét ajánljuk.

Z Világháború – Hol vannak már azok az idők, amikor a magyar sajtó attól volt hangos, hogy Brad Pitt zombi filmjének kellékeit lefoglalta a TEK, mert számtalan nem végelegesen hatástalanított géppityut és stukkert hoztak magukkal a hollywoodi filmesek? Hát messze. A World War Z nem a legszerencsésebb csillagzat alatt született, ugyanis a forgatás elhúzódott – amiben egyébként csak porszem volt a magyar munkába beleköpő TEK – valamint a filmhez további utóforgatás kellett. Az eredmény azonban önmagáért beszél. Kivétel nélkül (értsd néző és kritikus) mindenki elégedett. Ugyan a film nagyban eltér a történet alapjául szolgáló regénytől, ez azonban egy cseppet sem szab gátat a rettegésnek és akciónak. Az IMDB 7,4/10-et osztott le Mr. Brad zombiölő Pittnek, míg az összesítő RottenTomatoes 68%-os kritikai tetszési indexet és 86%-kos nézői mutatót regisztrált. Ez csakis egy dolgot jelenthet: irány a moziba be!

Szörny Egyetem – Egy Pixar film moziba kerülése számomra mindig egy kisebb fajta ünnep volt. Bár az utóbbi két alkotás a Verdák 2 és a Merida egy kicsit beárnyékolta az én személyes ünnepem, előbbi még csak-csak megőrzött valamit abból az eredetiségből, ami a Pixart naggyá tette, utóbbi azonban annyira középszerű lett, hogy én szégyelltem magam a barátaim előtt, akiket a Meridára a moziba cipeltem. Nos, úgy néz ki minden velem hasonszőrű popcorn faló felsóhajthat, hogy az animációs filmek koronázatlan királya visszatért. A Szörny Egyetem ugyanis vicces, szórakoztató és akár csak a Szörny Rt., újszerű. A tengerentúli kritikák áradoznak róla, az IMDB 7,8/10-re taksálja, az összesített mutatók alapján pedig 77% - 88% kritikai illetve nézői rátával bír. A szörnyen jó szórakozást nem kihagyni és most nem csak a gyerekes családokra, de a felnőttekre ez ugyanúgy vonatkozik.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra