Szombathely egyik legkiválóbb színésze kapta idén a Holdbeli csónakos-díjat

A színészek titkos szavazása alapján idén Mertz Tibor lett a kiválasztott, de Szabó Róbert Endrének egyedi teljesítményéért különdíjat is adományoztak. Gratulálunk!

A 2016/2017-es évad teljesítménye alapján a Holdbeli csónakos-díjat Mertz Tibor színművész, illetve a technikai személyzetből Baranyai István díszítő kapta a Vőlegény bemutatója után szervezett, 10 éves jubileumi, díjátadó ceremónián.

Az idei év díjazottjai: Szabó Róbert Endre, Baranyai István, Szűcs Judit, Matusek Attila és Mertz Tibor
Mészáros Zsolt

A szenátus idén ad hoc jelleggel a Holdbeli csónakos-díjhoz kapcsolódóan kiemelkedő egyéni és egyedi teljesítményért különdíjat is adományozott, amelyet Szabó Róbert Endre színművész az Oscar Wilde: A boldog herceg című előadásának színpadra állításáért - enyhén és közepesen súlyos értelmi fogyatékosok közreműködésével (Sugár/Érintő Színi Csoport) - érdemelt ki.

Az Opel-különdíjat Matusek Attila színművész, illetve a háttér dolgozók közül Szűcs Judit Színházi titkár vehette át.

Mertz Tibort a WSSZ legújabb Mohácsi-rendezésében, a Vőlegényben is láthatják, ő alakítja Kornélka lökött szélhámos apját.

WSSZ: Vőlegény
Mertz Tibor a Vőlegényben
Mészáros Zsolt

Märtz János és Farkas Anna gyermekeként született. Főiskolai tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte 1981–1985 között. 1985–1986 között a József Attila Színházban játszott. 1986–1992 között, illetve 2001 óta a szolnoki Szigligeti Színház tagja. 1992–1993 között az Arany János Színházban szerepelt. 1993–1996 között a Művész, illetve a Thália Színház tagja volt. 1996–2001 között szabadúszó volt. 2003-tól a Nemzeti Színház, 2009-től a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja volt. 2011-től a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulati tagja. Felesége Bodor Johanna koreográfus. Két gyermekük született; Dániel Máté és Hanna Mira.

Holdbeli csónakos-díj:

2011 - Csonka Szilvia színművész és Černay Štefan helyettes színpadmester

2012 - Orosz Róbert színművész és Nagy Kornél kellékes

2013 - Bajomi Nagy György színművész és Kiss Zoltán világosító

2014 - Nagy Cili színművész és Balogh Lívia súgó, Kottán Éva fodrász (megosztva)

2015 - Trokán Péter színművész és Jenei Ágnes kellékes

2016 - Endrődy Krisztián színművész és M. Kapornaki Rita rendezőasszisztens

2017 - Mertz Tibor színművész és Baranyai István díszítő

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra