Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zacher: a járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon, holott szakmainak kellene lennie

Szigorításokra lenne szükség a koronavírus-járvány miatt – erről beszélt az ATV Civil a pályán című műsorában Zacher Gábor.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A toxikológus szerint a járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon. Pusztai Erzsébet infektológus híradónknak azt mondta: megérti, hogy a kormány nem szigorú lezárásokban gondolkozik, de a járványvédelemnek működnie kellene. Szerinte a tömegrendezvényeket egyáltalán nem szabadna megtartani.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A toxikológus az ATV Civil a pályán című műsorában úgy fogalmazott: tudja, hogy a mérlegnek két oldala van, egyik oldalon a gazdaság, másikban az egészségügy van, de ő az egészségügyre szavaz. A szakember szerint Magyarországon szigorításokra lenne szükség.

„Én azt gondolom, a járványkezelés az egy szakmai, egészségügyi, szervezési, és szakmai kérdés, nem politikai kérdés, pont. - Ez ma politikai kérdés? - Én azt gondolom, hogy jelenleg ez politikai kérdés Magyarországon.” - jelentette ki Zacher.

„Én azt megértem, hogy most nem ebben a nagyon kemény lezárásban gondolkodnak, de a járványvédelemnek működnie kellene. ” - Pusztai Erzsébet infektológus szerint főként a tesztelésnek és a kontaktkövetésnek kellene gördülékenyebben működni. Emellett fontos, hogy ahol sok ember van együtt, ott szabadtéren is hordani kell a maszkot, de a tömegrendezvényeket szerinte nem szabadna megtartani. Pusztai Erzsébet botrányosnak nevezte, hogy szombat este nézők előtt tartották a Fradi-Újpest mérkőzést, miközben Európa-szerte zárt kapus meccsek zajlanak.

„Látható volt az összes képen, hogy egyáltalán nem érvényesült a maszk kötelező hordása, hiszen vagy orr alatt, vagy áll alatt, vagy egyáltalán nem hordták sokan a maszkot. Eközben ettek, szurkoltak, kiabáltak, én nagyon tartok tőle, hogy ennek – és nem ez az egyetlen futballmeccs - nagyon komoly következményei lesznek.” - fejtette ki Pusztai.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés