Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rekonstruálták, hogyan halt meg Zámbó Jimmy

Rendőrségi és kórházi akták alapján derült ki az igazság.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18 évvel ezelőtt halt meg egy fejlövés következtében Zámbó Jimmy énekes. Halála után legendák, találgatások, összeesküvés-elméletek sokasága látott napvilágot, öngyilkosságról, ravaszul kitervelt gyilkosságról beszéltek.

A mentők értek oda elsőként

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Most a család egy jó barátja, Vágó Imréné ezredes, Csepel akkori rendőrkapitánya egy könyvben rendőrséhi, kórházi akták, személyes visszaemlékezések alapján tett rendet a találgatások között, a Bors ezek alapján rekonstruálta a történteket

Zámbó Jimmy
x

A mentők központjába 5 óra 13 perckor érkezett a hívás, és mindössze hét perccel később már meg is érkezett Jimmyék házához a mentő­autó. A kerületi kapitányság ügyelete 5 óra 35 perckor a rendőrség központi ügyeletén keresztül értesült az esetről. Az elsőként érkező rendőrök biztosították a helyszínt, ők a csepeli kapitányság közelben tartózkodó járőrei voltak.

Mindössze pár perccel a riasztásuk után értek oda, ezután szinte azonnal a BRFK Akció Osztályának munkatársai is elindultak, ők hat óra előtt öt perccel érkeztek meg. Majd utánuk öt perccel a fegyverszakértő is a Zámbó család házában volt. Ekkor hat óra múlt tíz perccel, az ezredes asszony nagyjából ilyentájt indulhatott el otthonról. Őt egyébként háromnegyed hatkor hívták telefonon a rendőrséi ügyeletről.

Két és fél üveg pezsgőt ivott

A mentők kiérkezésekor Jim­my teste a padlón feküdt, a feje körül hatalmas vértócsa vöröslött. A dokumentum szerint a feleségtől értesültek a történtekről: az énekes a fegyverét próbálta ki, kivette a tárat, majd a fegyver véletlenül elsült, és a lövedék a fejét érte. A fegy­ver és a tár a földön hevert.

Az esemény előtt Jimmy állítólag két és fél üveg pezsgőt ivott meg.

Jimmyt a Központi Honvédkórházba szállították. A mentő 6 óra 54 perckor érkezett a kórház 1. sz. aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályára. Itt igyekeztek stabilizálni az állapotát és felkészíteni egy műtétre, de a keringését már nem sikerült helyreállítani. A halál beálltát 9 óra 25 percre jelölték meg az ambuláns lapon.

Kivette a tárat, majd a halántékához emelte a pisztolyt

A csepeli rendőrök jelentéséből kiderül, hogy mi tárult a szemük elé, amikor odaértek. A helyszínen tartózkodó mentőorvos épp a sérült állapotát próbálta stabilizálni. A feleség, Zámbó Edit, valamint Hulé Éva, a család barátja mondták el a történteket: szórakoztak, ittak az este, majd Jimmy kipróbálta a felesége riasztófegyverét. Ezután, mivel neki is volt önvédelmi fegyvere, kipróbálta azt is, ennek a lövésnek a nyoma a lőszer udvarra esett hüvelye.

Ezek után a felesége és Hulé Éva kérésére el akarta tenni a fegyvert, de megnyugtatásukra még megmutatta, hogy a pisztoly nem jelent veszélyt, és a tárat kivette belőle. A

szemléltetés

részeként a jobb halántékához emelte a fegyvert, és elsütötte. A dörrenés után a földre rogyott. A tanúk értesítették a mentőket és a rendőrséget.

A szomszéd kakasa

A Zámbó Jimmy halálával foglalkozó korabeli cikkek állandó szereplőjévé lépett elő a szomszéd kakasa. Vágóné könyvéből kiderül, hogy miként került elő a kakas, és milyen szerepe volt az egész ügyben. Mint kiderül: tulajdonképpen a kukorékoló kakas miatt terelődött a szó fegyverekre.

Az énekes feleségének vallomásából kiderült, hogy Zámbó Edit a férjével és a család barátjával, H. Évával körülbelül 19 órától pótszilvesztert tartottak az otthonukban. Hármójukon kívül csak Jimmy ötéves fia, Adrián tartózkodott a lakásban, ő a földszinti nappaliban aludt. Pezsgőt ittak és kedélyesen beszélgettek, nem támadt közöttük semmiféle vita, konfliktus. Úgy hajnali öt óra körül Jimmy a szomszédban kukorékoló kakas hallatán megjegyezte, hogy egyszer lelövi a hajnalban hangoskodó szárnyast. Ezután terelődött a fegyverekre a beszélgetés, a további események már ismertek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés