Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szirénázó mentő elől félrehúzódó autókat előzött záróvonalon Opel Szombathelyen (videó)

A megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó elől félrehúzódtak az autók a szombathelyi Vörösmarty utcában, egy járművezető pedig kihasználta, hogy "tiszta az út", de majdnem balesetet okozott.

Balesetveszélyes szituációt örökített meg a fedélzeti kamera, de biztosak vagyunk abban, hogy sokak számára ebben semmi rendkívüli nincs.

A Vörösmarty Mihály utcában tartott a kórház irányába egy szirénázó mentőautó, a gépjárművezetők pedig mindkét oldalon félrehúzódtak a menetirány szerinti jobb oldalra, hogy segítsék a haladását. Ez az ún. mentősáv, aminek köszönhetően késlekedés nélkül tud haladni a mentőautó.

Íratlan szabály, hogy a mentősáv felszámolásakor minden jármű az eredeti pozíciójában folytatja az útját. A videóban látható Opel vezetője azonban nem csak ezt az íratlan szabályt szegte meg akkor, amikor lendületesen elhajtott a félrehúzódott járművek mellett.

Az Opel vezetője kihasználta, hogy
TM/Nyugat.hu

A sofőr a záróvonalat is átlépte és mivel már mozgásban lévő autók mellett is elhajtott, így nem kikerülésről, hanem előzésről beszélhetünk.

Az a hátsó kamera felvételén látszik, hogy az Opel vezetőjének fékeznie kell, hogy ne ütközzön neki az egyenesen haladók sávjába, az eredeti helyére visszatérő Toyotának.

Az Opel vezetője fékezett, hogy ne ütközzön a sávjába visszatérő Toyotával
TM/Nyugat.hu

Érdemes elgondolkodni rajta, hogy ha a két jármű ütközik, akkor ki lenne a felelős a balesetért? Feltehetőleg mindkét sofőr, mivel a záróvonalat átlépő Opel vezetőjén kívül a Toyota vezetőjének is meg kell győződnie arról, hogy visszatérhet a sávjába.

Természetesen nem kizárható az sem, hogy az Opel a mentőautót követte (mert pl. a sofőr hozzátartozóját szállították kórházba), de ez nem ad felmentést a KRESZ alól, illetve megkülönböztető jelzés hiányában a többi sofőrt is váratlanul érheti a jármű felbukkanása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra