Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zebra híján összevissza közlekednek a gyalogosok a szombathelyi kórház utcájában

Sőt a parkolóórák sincsenek éppen gyalogosbarát elhelyezésben. De hogyan közlekedjünk?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Péntek délelőtt fél tíz tájt fotós kollégámmal elsétáltunk a Markusovszky Kórház felé egy kis terepszemlére. Tudtuk, hogy zebra csak a Deák Ferenc út felőli oldalon van a viszonylag hosszúnak mondható Markusovszky utcában. Ennek tudatában kíváncsiak voltunk arra, hogyan is közlekednek a gyalogosok.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A forgalom így a korai órákban nem volt nagy, de a parkolók szinte teljesen tele voltak. A gyalogosok nem igazán vették figyelembe, hogy az út elején van egy zebra, illetve a kórházzal szemben - a szigetek közötti autófordulós kereszteződésben - szabályosan át lehet kelni az úton, ahol éppen parkoltak, átsétáltak a másik oldalra. Persze figyelembe véve az autók elsőbbségét, ugyanis ott nekik jár, kórház főbejárata ide vagy oda.

Markusovszky zebra nélkül
További képekért kattintson!
n

Nem mellesleg a parkolóórák sincsenek gyalogosbarát elhelyezésben. Van egy a kórház bejáratával szemben, illetve a sorompóktól körülbelül kétszáz méterre, szintén a Deák Ferenc út irányába. Nos, a legtöbben a hozzájuk legközelebb eső helyen dobálják be az érméket. Ez sem biztos, hogy megkönnyíti az átkelők szabályos közlekedését.

Markusovszky zebra nélkül
n

Egy dolgot nem igazán értünk, vajon miért nem könnyítik meg a betegek, akár mozgáskorlátozottak, látogatók életét azzal, hogy kijelölt gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki, ha már parkolóhelyet a látogatási időben aligha találni.

Markusovszky zebra nélkül
n

Apropó parkolóhely!

Ha már kórház és parkolóhely: Mi lesz a régi városi stranddal? Tettük fel a kérdést korábbi cikkünkben, igaz 2015-ben . Számtalan verzió volt már, lakóparktól a parkolóházon és bolton át a benzinkútig vagy a retró strandig - utóbbiak csak merész elképzelések voltak.

Tavaly év végén írtuk meg , hogy a fejlesztési tervben szerepel, hogy a régi strand területén húsz új orvosi rendelőt magába foglaló alapellátó központot építenek, amihez 150 új parkolóhelyet alakítanak ki. Talán a parkolóhelyhiány problémát ez megoldja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés