Zivatar miatt riasztás van érvényben Vas megyében

Hidegfront érkezett sok csapadékkal, néhol zivatarral. Így Vas megyében is, melyre riasztás érvényes.

A mai nap folyamán hidegfront vonul fokozatosan kelet, délkelet felé sokfelé jelentős mennyiségű (az ország nagy részén 10-20 mm közötti, lokálisan 20 mm fölötti) csapadékot okozva - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A front mentén elsősorban az ország déli, délnyugati felén néhány helyen nem lehet kizárni villámtevékenységet. A front előterében a délkeleti határvidéken (Csongrád, Békés megye határ menti területei) egy-egy intenzívebb zivatar is kialakulhatnak a nap második felében, amelyet viharos (akár 60-70 km/h-t meghaladó) széllökések, illetve aprószemű jégszemek is kísérhetnek.

Az erősebb csapadékgócokban jégdara, a magasabban fekvő területeken (elsősorban Mecsek, Bakony) esetleg havas eső, tapadó hó sem kizárt, megmaradó hó azonban nem valószínű.

OMSZ
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás